Wedstrijdverslag Voorwaarts – RKSV Bornerbroek

0
446

Op 25 maart 2023 speelt Voorwaarts 1 de thuiswedstrijd tegen nr. 2 van de competitie RKSV Bornerbroek 1.

Na de prima wedstrijd van vorige week tegen ASV, wil Voorwaarts dezelfde lijn doortrekken en zal er ook vandaag weer veel werklust, discipline en positieve agressie op het veld moeten komen om tot een goed resultaat te komen.

In de uitwedstrijd tegen Bornerbroek weten we nog dat hun aanvallers erg sterk waren, vooral hun linker aanvaller. Er werden veel lange ballen vanaf de achterhoede cross gespeeld op de flankspelers. Hier zal Voorwaarts zich tegen moeten wapenen, want dit spelletje voert Bornerbroek erg goed uit.

Voorwaarts start in een iets andere opstelling dan tegen ASV, aangezien Dylan Snippe met zijn been in het gips op de bank zit en daardoor niet mee kan doen.

De absentie van Dylan wordt op het middenveld opgevangen door multifunctionele Bernd Bove, waardoor Julian Slot de linkerflank gaat bezetten.

Als de wedstrijd 2 minuten oud is, zien we een aanval zoals we al vaak besproken hebben, met Julian in de hoofdrol. Hij slalomt bij zijn eerste balcontact langs zijn directe tegenstander en geeft een prima voorzet af. Kilian Ekkel heeft de lessen van de afgelopen weken begrepen en komt nu wel in goede scoringspositie. Kilian schiet de bal wat frommelend binnen. 1-0 na 2 minuten spelen, dat is een lekker begin.

Er staat erg veel wind over het veld. Bornerbroek speelt de 1e helft van de wind af en dat betekent dat veel lange ballen niet aankomen door de strakke wind. De ballen gaan veel te hard, waardoor ze vaak gevaarloos over de achterlijn bij Voorwaarts rollen.

We zien Voorwaarts geconcentreerd spelen. Er wordt kort gedekt en er wordt compact gespeeld, waardoor er voor RKSV weinig ruimtes komen om doorheen te voetballen.

Op het moment dat er balverlies geleden wordt bij RKSV op het middenveld is Voorwaarts regelmatig in staat om wel de aanvallers te bereiken.

In de 20e minuut is het Bernd, die met een goede steekpass Julian 1 op 1 richting de keeper stuurt. Helaas wordt er gevlagd en gefluit voor buitenspel, waar de meningen over verschillen…..

Enkele minuten later heeft RKSV hun eerste doelpoging via een vrije trap op zo`n 20 meter van ons doel. Gelukkig staat Sander Berghuis op zijn post en weet hij de goed ingeschoten bal uit de kruising te boksen.

Door de harde wind is het voetballend van beide kanten niet denderend. De bal is erg vaak buiten het veld, wat ervoor zorgt dat het tempo van de wedstrijd niet hoog is.

De wind speelt in de 42e minuut een cruciale rol, als de sterk spelende Kevin Klos een dieptebal op Mauro Slatius geeft. De routinier van RKSV Ragnar Wolf staat centraal achterin en vergist zich totaal op de hoge bal, die door de wind wat blijft hangen. Mauro reageert erg attent en weet de bal wel goed in te schatten. Mauro stoomt op richting de keeper en schiet de bal hard en onhoudbaar binnen. 2-0 Dat blijft ook de ruststand.

RKSV heeft geen moment in de wedstrijd gezeten en Voorwaarts maakt goed gebruik van de ruimtes die ontstaan en verzilveren vandaag wel de geboden kansen.

Er wordt niet gewisseld aan Voorwaarts kant. Bij RKSV wordt er wel gewisseld en gaat hun routinier Wolf verder naar voren spelen. Dit zorgt ervoor dat Voorwaarts de eerste 15 minuten van de 2e helft niet volledig de controle over de wedstrijd heeft, zoals de eerste helft wel gebeurde.

In die 15 minuten krijgt RKSV 2 mogelijkheden om te scoren. De 1e keer zit Glenn er goed bij om de bal te blokken en de 2e keer is het onze centrale verdediger Yarnick Boertje die de bal van de lijn haalt. In de tussentijd heeft Voorwaarts een goede schietkans gehad via Julian, die de bal rakelings over het doel schiet.

Er komt meer ruimte voor Voorwaarts en die wordt na een uur spelen dan ook erg goed benut. Kilian trekt van de rechterkant naar binnen en weet met een mooie pass Julian op de linkerkant te bereiken. Julian kapt zijn directe tegenstander uit en weet met een sliding Wout Roelofs te bereiken. Wout raakt de bal perfect en schiet de bal onhoudbaar in de kruising. 3-0 Vanaf nu begint RKSV nog meer naar voren te spelen. Gelukkig staat Voorwaarts goed te verdedigen en zien we RKSV maar weinig kansen creëren. Er wordt gewisseld aan Voorwaarts kant. Mauro en Kilian worden vervangen door Nick Wessels en Huub schippers.

Vlak voor tijd zien we de mooiste aanval van de middag. Nick pakt een bal goed aan en legt deze terug op Kevin. Kevin speelt Wout in de loop aan, die met een perfecte bal de totaal vrij staande Bernd in de 16-meter bereikt. Bernd neemt de bal volley met de binnenkant van de schoen, waardoor de bal net niet voldoende snelheid heeft en de keeper redding kan brengen. Deze aanval had een doelpunt verdiend.

In de laatste minuut krijgt Wout Roelofs nog een goede kop kans na een voorzet van Thomas Olsman, maar de bal van Wout gaat rakelings langs de kruising.

Voorwaarts wint de wedstrijd door met veel discipline en werklust te spelen.

Vooral onze achterhoede met Yarnick Boertje, Sander Scherphof, Thomas Olsman en Glenn Snippe hebben erg veel discipline getoond. Dat werpt zijn vruchten af. Yarnick, Thomas en Glenn spelen allen dit jaar voor het eerst in de achterhoede van Voorwaarts 1. Het heeft wat tijd gekost om aan te passen aan de positie en de tegenstanders, maar dat gaat steeds beter. Volgende week weer een grote uitdaging, want dan speelt Voorwaarts 1 een uitwedstrijd tegen de nr.3 van deze competitie SV Rijssen 1. Dan gaan we zien of Voorwaarts elke week deze discipline en werklust op de mat kan leggen, we gaan het zien: