Wederom Nationaal damtalent in Westerhaar bij NK Schooldammen

0
1981

Afgelopen zaterdag 26 mei heeft in het clubhuis van de Westerhaarse damclub Denk en Zet/Witte van Moort het Nederlands Kampioenschap Schooldammen voor pupillen plaatsgevonden. 18 teams, bestaande uit 4 jonge dammers waren in alle vroegte uit heel het land vertrokken om op tijd in Westerhaar aanwezig te kunnen zijn. In de halve finale werd de Westerhaarse school de Fontein helaas uitgeschakeld waardoor zij niet geplaatst waren voor de finale in eigen dorp.

Aan het weer zou het in ieder geval niet liggen, daar de temperaturen gedurende de dag tot warme temperaturen op zouden lopen. De organisatie had hier van te voren op ingespeeld door ook buiten voldoende zitplek te realiseren voor de leiders/ouders en andere belangstellenden.

Na de opening van de ondertussen oud-wethouder van Sport van de gemeente Twenterand, mevrouw van Abbema, ging de strijd in alle hevigheid los. Al snel bleek dat De Krullevaar uit Hoogeveen oppermachtig zou zijn deze dag. Het team moest uiteindelijk alleen in de laatste ronde een gelijkspel toestaan tegen Calvijnschool eveneens uit Hoogeveen. Op 5 punten (!) volgde de onttroonde kampioen St. Michelschool uit Groningen.

Rond de klok van half 5 kon de sluiting en de prijsuitreiking plaatsvinden door Gerrit Visscher, coordinator schooldammen KNDB. Hij prees de damclub voor een wederom perfecte organisatie. Het is voor damclub Denk en Zet/Witte van Moort een tweede georganiseerde NK finale binnen een maand, na het Nederlands Kampioenschap Junioren (dat de vereniging dit jaar voor de 39e keer in successie heeft georganiseerd).

Het volgende evenement voor de Westerhaarse damvereniging is de Wereldrecordpoging kloksimultaan door Gil Salomé op 30 juni. Salomé zal het dan in zijn eentje opnemen tegen 46 andere tegenstanders. U bent die dag allen van harte welkom in het Kulturhus te Westerhaar. De aanvang is 12 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier