Wederom grote bijdrage voor Digitale Muziek Project

0
642

logo_swt_113Stichting Welzijn Twenterand heeft voor de vijfde keer een bijdrage ontvangen voor het Digitale Muziek Project. Deze keer betreft het een bedrag van € 45.000,- afkomstig van Stichting WeB-projecten.

Het Oranjefonds, het Cogas Cultuurfonds, het Arrangement Cultuurbereik, het Projectenfonds van de Rabobank Noordwest Twente deden al eerder een flinke duit in het zakje voor dit zeer ambitieuze project van Stichting Welzijn Twenterand. Inclusief de bovengenoemde bijdrage is er nu totaal
€ 80.000,- aan projectbijdragen binnengekomen.

Stichting WeB-projecten draagt in 2009 € 25.000,- bij, in 2010 € 10.000,- en in 2011 nogmaals € 10.000,-. Het project heeft volgens het bestuur van St. WeB-projecten een duurzaam karakter, grote meerwaarde en een breed bereik m.n. onder jongeren.

Stichting Welzijn Twenterand wil met dit project de eigen cultuurbeleving onder jeugd, tieners en jongeren bevorderen, waardoor zij onderling meer contact met elkaar kunnen onderhouden en meer zicht krijgen op de eigen belevingswereld en die van de ander. Er wordt samengewerkt met muziekdocenten van het voortgezet onderwijs en de Muziekschool Twente. Dit deel is ook opgenomen in de nieuwe Cultuurnota van de gemeente Twenterand.

In het project zitten enkele uitdagende aspecten, die nog nooit eerder vertoond zijn in de gemeente Twenterand. Naast het met elkaar beoefenen, beluisteren en uitwisselen van muziek kunnen nieuwe combinaties en interesses op allerlei gebieden ontstaan. Er wordt niet alleen een oefenruimte ingericht voor bandjes uit Twenterand, maar er is naast een grafische afdeling voor het ontwerpen van een cd-hoes ook een (mobiele) studio die voorziet in allerlei registratieapparatuur en mogelijkheden om één en ander te mixen tot een mooi eindproduct in de vorm van een cd of een vinylexemplaar.
Ook is het mogelijk eigen producties te laten downloaden via een speciaal op te zetten website onder de naam SWT Records. Op deze website is naast informatie over de bands en dj`s informatie te vinden over alles wat het Digitaal Muziek Project omvat.
Zo ontstaat een totaaloverzicht van alles wat Twenterand te bieden heeft door en voor de jeugd, tieners en jongeren op het gebied van eigen geproduceerde muziek.

Het project, geheel gerund door vrijwilligers – onder begeleiding van een professionele arbeidskracht – start als 80-85% van de financiële dekking gehaald is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier