Waterschap investeert 7,7 miljoen in rioolwaterzuivering Vroomshoop

0
957

Het Waterschap Regge en Dinkel investeert bijna 7,8 miljoen euro in de modernisering van de rioolwaterzuivering in Vroomshoop. De werkzaamheden duren twee jaar. In 2013 kan de nieuwe waterzuiveringstechniek worden toegepast.

Het Waterschap Regge en Dinkel gaat in Vroomshoop de innovatieve Nereda technologie toepassen. Het algemeen bestuur van waterschap heeft woensdag ingestemd met de verbetering van de rioolwaterzuivering voor 7.750.000 euro.

 

Introductie scheiding

 

Nereda is een technologie die het mogelijk maakt huishoudelijk en bedrijfsafvalwater met minder energie en minder kosten te zuiveren.

De rioolwaterzuivering in Vroomshoop zuivert het afvalwater van Vroomshoop, Daarle, Daarlerveen en Geerdijk. De zuivering is in 1972 gebouwd en voldoet op verschillende onderdelen niet meer aan de huidige technische eisen. Ook heeft de rioolwaterzuivering een te geringe capaciteit om het aangeboden afvalwater in de nabije toekomst doelmatig te blijven behandelen. Omdat het waterschap de zuivering in Westerhaar uit bedrijf wil nemen, wordt in de toekomst ook het afvalwater van Westerhaar in Vroomshoop gezuiverd.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier