“Wandelen voor Anderen”

0
1818

Woensdag 26 december organiseert Lions Twenterand alweer voor de 26-ste keer haar kerstwandeling in het natuurgebied “Eerder Achterbroek” tussen Ommen en Den Ham.
“Wandelen voor Anderen” is wederom het motto want elk jaar wordt de opbrengst besteed aan een lokaal goed doel. Dit jaar zal de opbrengst gaan naar de nieuwe stichting Leergeld Twenterand die kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar ondersteunt waarvoor sociale uitsluiting dreigt, omdat ze om financiële redenen niet mee kunnen doen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten.
De kerstwandeling wordt muzikaal opgeluisterd door medewerking van “De Harmonie Vroomshoop” en de “Midwinterhoorngroep Twenterand”, die de “oale roop” zal laten horen.

De route die is uitgezet laat u kennismaken met het mooie ouderwetse en kleinschalige kampenlandschap dat sinds 1949 in het bezit is van Natuurmonumenten. De omgeving staat bekend als broekland, zorg dus voor goed schoeisel.
Starten kan tussen 11.00u tot 14.00u vanaf de parkeerplaats Meiersbos aan de Junnerdijk, te bereiken via de Ommerweg op circa 2,5 km vanaf Den Ham bij de scherpe bocht. Een tweede mogelijkheid om de wandeling te starten is aan de Janmansweg, bij de kruising met de Ganzenmars. Beide startplaatsen zijn met borden gemarkeerd

Bij de start is een routebeschrijving verkrijgbaar tegen een vrije gift. Bij de routebeschrijving hoort een puzzel, door die op te lossen maakt u kans op een klein prijsje. De wandeling, met een lengte van ongeveer vijf à zes kilometer, is ook geschikt voor kinderen.

Tijdens de wandeling kan een pauze ingelast worden in of nabij de sfeervol ingerichte koeienstal van de Saksische boerderij van de fam. Noeverman. Men kan zich daar (tegen een vrije gift) te goed doen aan een snee krentenwegge, roggebrood met spek, een beker warme chocolademelk, een kom erwtensoep, een glas glühwein, of een borrel.

De stichting Leergeld Twenterand wil kinderen weer laten meedoen, ook als er onoverkomelijke financiële hindernissen lijken te zijn. Kinderen moeten mee kunnen op schoolreis, moeten kunnen gaan sporten of muziekles kunnen krijgen. Ook kan de stichting vaak een (tweedehands) fiets of computer regelen als een kind die niet heeft. Allemaal normale levensbehoeften, waardoor kinderen zich kunnen ontplooien, ontwikkelen en meetellen.

De nieuwe stichting Leergeld Twenterand (SLT) gaat zich in 2019 aansluiten bij de landelijke vereniging Leergeld en is dan ook via www.leergeld.nl bereikbaar. Tot die tijd is Jan Voorbergen de contactpersoon van de stichting SLT. Hij is bereikbaar via email: jvoorbergen@hotmail.com .

In Nederland leeft één op de negen kinderen in armoede en deze kinderen kunnen daarom niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Leergeld helpt deze kinderen en Lions Twenterand wil met deze donatie de nieuwe stichting SLT een vliegende start geven.

De Lionsclub Twenterand verwacht ook dit jaar weer veel deelnemers. De ervaring leert dat velen het prettig vinden de vaak overvloedige culinaire kerstdagen te onderbreken met een mooie wandeling. Ook als er dit jaar met Kerst geen sneeuw valt is het een prachtige en gezonde wandeling.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier