Wandeldvierdaagse begint miezerig

2
888

img-4496-800x600.jpgZo’n 580 wandelaars zijn maandagavond begonnen aan de 42e wandelvierdaagse van Westerhaar-Vriezenveensewijk. Dat is minder dan het aantal van ruim zeshonderd waarop de organisatie haar zinnen had gezet, maar gezien de miezerige weersomstandigheden neemt de regelingscommissie Wandel Vierdaagse Westerhaar-Vriezenveensewijk toch genoegen met de opkomst.

Zoals te doen gebruikelijk is het terrein van speeltuinvereniging Ons Domein aan de Leidijk weer het vertrekpunt voor de wandeltochten over vijf en tien kilometer. Bij aanvang van de vierdaagse staan al tientallen kinderen van onder meer De Fontein uit Westerhaar-Vriezenveensewijk en De Veenbrug uit Daarlerveen in fel gekleurde t-shirts te popelen om op pad te gaan

Opmerkelijk is de aanwezigheid van een bestuurslid van de Oranjevereniging Vriezenveen. Hij vertelt dat de Oranjevereniging overweegt om tijdens de feestweek in Vriezenveen een vierdaagse op te zetten. Twee leden van de Vriezenveense wandelvereniging De Deurstappers lopen daarom mee om te kijken hoe alles reilt en zeilt in Westerhaar-Vriezenveensewijk. Wat het bestuurslid direct opvalt, is het grote aantal vrijwilligers dat nodig is om een vierdaagse in goede banen te leiden. Zo telt de organisatie alleen al 33 verkeersregelaars die onder meer moeten zorgen dat de deelnemers veilig kunnen oversteken op bepaalde punten in de route.(Tubantia)

Introductie scheiding

De vierdaagse wordt donderdag 19 mei afgesloten met een defilé. De wandelaars worden dan vooraf gegaan door muziekvereniging Soli Deo Gloria uit Westerhaar-Vriezenveensewijk en majorettes uit Den Ham. De route van het defilé: Rozenstraat, Boekweitstraat, Zonnebloemstraat, Bremstraat, P.M. Hackstraat, Wollegrasstraat, Hoofdweg, rondje busstation – Leidijk – terrein speeltuinvereniging Ons Domein (Tubantia)

De eerste foto’s staan in het fotoalbum.

2 REACTIES

  1. Mss een tip om de groepen af te roepen voor de start? Bij de 5 werd de Blokstoeke gelijk uit elkaar getrokken, doordat 2 andere groepen zich invoegden, dit was even behoorlijk rommelig, en kwam pas na de ranja weer echt goed..

  2. Verder was het weer prima voor elkaar hoor, fijne route, en de “klaarovers” deden hun werk prima! Nog 3 dagen te gaan:D

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier