Waarom een zwembad willen sluiten op zondag?

3
555

“Het coalitieakkoord is akelig voor onze inwoners”

In het persbericht staat verder te lezen: “Gemeentebelangen Twenterand (GBT) maakt geen deel uit van de zes-partijencoalitie, omdat men het toekomstige beleid en de voorstellen akelig vindt. “Naast de maatregelen van het kabinet worden de lasten van onze inwoners en ondernemers bij nieuw beleid via de OZB lokaal extra verzwaard en men krijgt daar ook nog eens minder voor terug. Voorzieningen waar inwoners trots op zijn en met veel liefde hebben opgebouwd worden in korte tijd afgebroken. Onder zo’n akkoord zetten wij géén handtekening”, aldus fractievoorzitter Albert Engels.

Introductie scheiding

 

De christelijke partijen CDA, ChristenUnie, SGP en Fractie Boerkamp hebben samen met PvdA en VVD een twijfelachtig verbond gesloten. Een verbond, dat bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen ruim 3.500 kiezers verloor. GBT ziet geen heil in het gesloten akkoord. Om maar een paar dingen te noemen: verdere bezuiniging op groenonderhoud, schrappen van het informatiepunt vrijwilligerswerk, de plaatsing van ondergrondse (glas)containers opnieuw ter discussie stellen en de mogelijke sluiting van zwembaden op zondag. Alleen al de gedachte!

“Waarom een zwembad willen sluiten op zondag? Een dag dat iedereen vrij is. Bovendien is het je eigen keuze om te gaan zwemmen op die dag. Daarin respecteren wij iedereen. Geldt ook voor het verlengen van de sluitingstijden van festiviteiten en evenementen naar 01.00 uur, onlangs nog gerealiseerd. Of gaat het college dit besluit weer terug draaien?”

GBT is overigens blij met de enorme actiebereidheid tot behoud van de zwembaden in Westerhaar en Den Ham. “Tot de laatste snik strijden voor behoud van zoveel mogelijk voorzieningen of het verbeteren daarvan is iets waar wij voor staan. Dat zal de nieuwe Hammer bibliotheek, die in 2010 nog leek te verdwijnen, straks na de vakantie bewijzen. De actiebereidheid van de initiatiefnemers wordt gewaardeerd door de inwoners en laat tevens zien hoe zij voorzieningen in hun dorp koesteren. Op onze steun kan men rekenen.”

Het is algemeen bekend dat GBT voor een kleinere en effectievere overheid is. Dat houdt onder andere in minder ambtenaren. “Wij hebben in eerste instantie gestreefd naar 10% vermindering. We zijn nu blijven steken op 7% en dat ging gepaard zonder gedwongen ontslagen. Gemiddeld bezuinigen gemeenten 18% op het ambtenarenkorps. Daar liggen wij ver onder. Het aantal wethouders zou ook terug gaan van 4 naar 3. De zes partijen die nog geen maand geleden hier het hardst om schreeuwden bakken er nu niets van. Ongeloofwaardigheid ten top en niet uit te leggen aan onze inwoners. Te meer er wordt bezuinigd op allerlei (sport)verenigingen, maatschappelijke instellingen, cultuur en jeugdsubsidies. Dat deed en doet pijn. Pijn die ze in het gemeentehuis nog niet hebben gevoeld, omdat ze niet in eigen vlees snijden. Wij zijn voor delen van de pijn.”

Over de rol van GBT in de oppositie sluit Engels af: “Wij durven onze kiezers in de ogen te kijken. Ook straks bij de gemeenteraadsverkiezingen over ruim 1½ jaar. Coalitie is mooi, maar niet ten koste van alles. Dan kiezen wij voor geduld en het goede moment. Bovendien hoort in een democratisch Twenterand naast een coalitie een goede oppositie, anders maak je het debat (lees: de discussie) monddood en dat mag nooit gebeuren. Zoals ook niet mag gebeuren dat het ene dorp meer voor elkaar krijgt dan het andere dorp. Voor ons telt elk dorp, groot of klein.”

3 REACTIES

 1. En de meest onbetrouwbare politicus staat nu buiten spel. GBT is een groot konten draaier gebleken, praat zo de wind waait maar een stelling innemen how maar. Laat zijn eigen wethouder valleen als een baksteen. Nee Rudi Carrel ( Appe met zijn witte jasje aan ) jullie hebben het goed gedaan….Ik heb het afgelopen jaar enkele raadsvergaderingen bijgewoont, tenenkrommend als je die gasten hoort praten, en die moeten onze gemeente leiden…

  Ik heb geen vetrouwen in de 6 partijen coalitie laat ik daar duidelijk in zijn. Maar vetrouwen in een Engels en zijn GBT al helemaal niet meer. Word hoog tijd dat er ook in Twenterand een brede SP achterban komt..

 2. al deze partijen moeten eens in de situatie van de inwoners bekijken .eens bezien wat wel en niet kan.
  alles over een kam scheren en bezuinigen doet goed voor de jeugd, er is al zo veel onrust onder de jongeren en dan ook nog de dingen afpakken die hen wel intereseerd. zoals ons zwembad.

  de insteek is volgens mij dat gbt en heer engels het voor de inwoners moeten opnemen, hebben de heren en dames zelf geen (klein)kinderen die aan clubs of verenigingen mee doen die ook gebruik willen maken op hun vrij dagen van de openbare gelegenheden?
  jawel maar die hebben een goed loon
  (waar toevallig onze zuur verdiende btw centen in worden gestoken)
  en reizen als het moet wel iets verder om evt op zondag naar het zwembad willen.

  laat ik een ding zeggen er wonen hier in twenterand genoeg mensen die geen vetpot hebben en niet de middelen bevatten om een reis af te leggen en een reisje maken in een dikke auto of met OB vervoer om een middagje te gaan zwemmenof een andere sport te beoefenen
  nee die mensen moeten maar in huis blijven en toe kijken hoe de diknekken hier van de omgeving ons als gewone arbeider de ogen uitsteek in alle fronten van dien.

  beste gbt en wethouders jullie staan daar om ons als bewoner van twenterand te helpen en voor- uitgang te boeken voor iedereen en niet jullie eigen belangen voorop te stellen, omdat er achter in het jaar er zo’n mooi rapport opgesteld moet worden met de behaalde punten.

  kom uit die luie stoel en draai mee in de praktijk , op papier lijkt alles mooi,maar is er ooit iets aan het volk gevraagd, wat wij als volk willen? ………

 3. Ik vind juist dat GBT het heel goed heeft gedaan door de stekker eruit te trekken. Het college wat er nu zit zal never nooit ook maar iets doen wat Westerhaar ten goede komt. Daarbij zullen ze ook nooit luisteren naar de bevolking, want dat hebben ze nog nooit gedaan. Mijn vrees is alleen dat dat ook nooit zal gebeuren. De medeburgers met een onder modale of modale portemonnee, die keihard werken voor hun geld, zullen er altijd bekaaid af blijven komen, en de rijken zullen altijd rijker blijven, gewoon omdat zij wat extra lasten niet zo voelen in hun knip. Lokale en landelijke politiek sluiten hier hun ogen voor of zien het gewoon echt niet (omdat ze zelf nooit in zon situatie hebben gezeten), dat het water sommigen echt aan de lippen staat. En dan gaan ze ook nog eens bezuinigen op belangrijke voorzieningen in dorpen.
  Ik blijf op GBT stemmen, omdat ik het gevoel heb dat zij wél zien wat er speelt in de dorpen, maar er gewoon geen speld tussen krijgen bij de andere partijen, die er helaas alleen maar op uit lijken te zijn het de inwoners zo moeilijk mogelijk te maken..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier