WAARNEMEND BURGEMEESTER VOOR TWENTERAND

0
665

Wellicht zal Commissaris van de Koningin mr. Jansen een waarnemer plaatsen als burgemeester Koetje eind juni afscheid neemt van Twenterand en naar Hoogeveen gaat.
“Ik denk dat het nu belangrijk is om dat te doen. Vanwege de afwezige zieke wethouder Freek Becker wordt het wel een heel klein college dat alles moet regelen. Als je alles moet doen wat je normaal met 5 mensen doet, lukt dat met 3 nooit helemaal. Dan komen zaken in het gedrang”, zei CDA fractievoorzitter Henk Nieboer op Delta FM.
De procedure voor een nieuwe burgemeester duurt al gauw 4 tot 5 maand en deze procedure wordt waarschijnlijk na het zomerreces opgestart.

Andere reden om toch te denken aan een waarnemend burgemeester zijn de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar maart. Enkele wethouders zouden misschien wel `s de lijst aan kunnen voeren voor hun partij. Daardoor worden zij ook extra belast de komende tijd. Verder is te overwegen of het niet beter is dat een nieuwe burgemeester gelijk zijn intrede doet met de nieuw gekozen gemeenteraad volgend jaar maart/april.

Onlangs zijn de fracties bijgepraat door de raadsgriffier over wat er allemaal moet gebeuren, zoals vertrouwenscommissie, profielschets. Pas als Koetje officieel is benoemd in Hoogeveen kan een traject voor Twenterand opgestart worden.
Binnenkort is een eerste overleg met Commissaris Jansen. (deltafm)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier