VVD teleurgesteld in college over basaal zwembad

0
622

TWENTERAND – De VVD heeft het college op 22 februari gevraagd de Koninklijke Nederlandse Zwembond en het architectenbureau Koppert + Koenis de gelegenheid te geven hun nieuw concept `2521 gewoon zwemmen` te presenteren.
De KNZB en het architectenbureau wilden graag een uitgebreide presentatie komen geven van dit werkelijk unieke concept. VVD-fractievoorzitter Chris Walraven: “Op 10 maart ontvingen we een kort mailtje van een woordvoerder van het college, met daarin de boodschap dat het college geen interesse heeft in een presentatie en waarin tevens aangegeven werd dat men al op de hoogte is van dit concept en dat dit tezijnertijd wel meegenomen zal worden.”

Walraven: “Dit verbaast mij, want in de contacten die wij hebben met de projectmanager van de KNZB is duidelijk naar voren gekomen, dat er nog nooit officieel contact is geweest met iemand van de gemeente over dit project. Natuurlijk is op internet wel informatie te vinden, maar dat haalt het natuurlijk niet bij een uitgebreide persoonlijke en digitale presentatie door de ontwikkelaars zelf. Een gemiste kans van het college om volledig kennis te nemen van een mogelijk alternatief dat meegenomen kan worden in een burgerparticipatie over dit onderwerp. Ik begrijp werkelijk niet dat het college of de verantwoordelijke portefeuillehouder hiervoor geen vrij uurtje in de agenda kon vinden.”

In het concept `2521gewoon zwemmen` zijn de bouw en de exploitatie van een overdekt zwembad met een 25 meterbad opgenomen. Door de zwemverenigingen bij de exploitatie te betrekken kunnen de exploitatiekosten belangrijk terug gebracht worden. Dat is o.a. bij voetbalverenigingen heel gewoon maar voor zwemverenigingen is dit totaal nieuw.

Het zwembad wordt volledig duurzaam gebouwd en gaat zonder grond en btw 4.2 miljoen euro kosten. De bouwtijd bedraagt mede door de prefab-fabricage minder dan zes maanden en het zwembad kan op vrijwel iedere ondergrond gebouwd worden.

Het is een modern gebouw voorzien van alle noodzakelijke faciliteiten, maar grijpt terug op de oorspronkelijke bedoeling van een zwembad: gewoon zwemmen.

Een zwembad bij uitstek geschikt voor de baantjes trekkers, jong en oud, de speciale doelgroepen en de zwemverenigingen.

Voor de grote glijbanen, de whirlpools en de sauna`s, is in dit concept geen plaats, maar daar springen de commerciële baden in de omgeving al ruimschoots op in.

Walraven: “De VVD is heel enthousiast over dit concept en beraadt zich nog of en op welke wijze men dit unieke concept onder de aandacht zal brengen. Hier ligt natuurlijk een mooie kans en een uitdaging voor de zwemverenigingen, maar zij zullen dit wel moeten oppakken. Ook vanuit de verenigingen moeten deze plannen natuurlijk aangedragen worden en de VVD zal deze natuurlijk van harte ondersteunen.(DeltaFm)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier