VVD niet tevreden over uitvoering motie en beantwoording vraag

0
606

De VVD Twenterand heeft in februari 2011 een motie ingediend met daarin de opdracht aan het college een onderzoek te laten uitvoeren naar de mogelijkheden van bedrijfsmatige biovergisting in Twenterand. De meerderheid van de raad heeft deze motie ondersteund en er kwam geen reactie van het college. De VVD Twenterand heeft hierover op 26 augustus 2011 een schriftelijke vraag gesteld en deze is door het college enige dagen geleden beantwoord. Uit de antwoorden blijkt dat het college zich niet gehouden heeft aan het gestelde in de motie maar dit veel breder heeft getrokken.

Introductie scheiding

Chris Walraven, fractievoorzitter: “Door dit onderwerp veel breder te trekken loopt het onderzoek naar biovergisting onnodige vertraging op en beroept het college zich zelfs op het feit dat er een gebrek is aan ambtelijke capaciteit. Als men zich gehouden had aan de opdracht van de raad, waren de resultaten al lang bekend en bij zo’n onderzoek heb je zelfs helemaal geen ambtenaren nodig. Dat daarnaast het college zich breed wil oriënteren op het gebied van duurzame energie is een goede zaak, maar dit mag natuurlijk niet ten koste gaan van de uitvoering van onze motie.”

De VVD maakt zich zorgen dat Twenterand achter de feiten aan gaat lopen met betrekking tot de gelden uit het energiefonds en bij de aanleg van het bionetwerk dat door Twence en Cogas wordt aangelegd. Walraven: “Tijdens het bedrijfsbezoek, dat we als raad op 28 september 2011 brachten aan Twence, vertelde één van de managers mij, dat als we als gemeente wat willen met dit bionetwerk, we zeker niet te lang moeten wachten en actie moeten ondernemen. Gelukkig heeft de verantwoordelijke wethouder André Idzinga, dit ook gehoord.”
De VVD zal tijdens de raadsvergadering van 4 oktober 2011 dit onderwerp tijdens het vragenhalfuurtje aan de orde stellen, de wethouder om nadere uitleg vragen en trachten zaken te versnellen.

VVD Twenterand
Chris Walraven

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier