VVD: Begroting 2017 vertelt niet het hele verhaal

0
934

vvd-logo.jpgDe VVD Twenterand is kritisch over de begroting 2017, met name omdat het college de zaken te rooskleurig voorstelt.

De VVD is van mening dat de inwoners van Twenterand recht hebben op het hele verhaal. Er wordt in deze begroting een positief resultaat begroot van 18.000,= euro , terwijl risico’s en uitgaven tot wel enkele honderdduizenden euro’s niet zijn meegenomen. Zo presenteer je in de ogen van de VVD geen begroting. Een begroting moet alle, op dat moment bekende zaken in beeld brengen, de lopende risico’s benoemen en daar ook bedragen bij zetten. Met name refereert de partij aan een lopende rechtszaak, waarvan de kosten inmiddels de 600.000,= euro zijn gepasseerd en waar in deze begroting totaal geen rekening mee wordt gehouden.

Verder is de VVD van mening dat er nog vrijwel niets terug te zien is van de extra inspanningen die de gemeente zich moet getroosten, om van code oranje en dus het bestuurlijk toezicht, af te komen. Ook is de partij het niet eens met een opbrengstverhoging OZB op niet-woningen van maar liefst 8,81%. Dat de voor woningbouw bestemde gronden in Vriezenveen door de gemeente weer worden verkocht en er voor de grootste kern uitsluitend inbreidingslocaties beschikbaar zijn, kan ook niet op de goedkeuring van de VVD rekenen.

Introductie scheiding

De partij is duidelijk in haar mening over een nieuw te bouwen overdekt zwembad. Chris Walraven, fractievoorzitter van de VVD Twenterand: : Wij hebben als partij nog geen keuze gemaakt voor een locatie, laat daar geen enkel misverstand over ontstaan. Om echter een juiste afweging te kunnen maken, die recht doet aan de wensen van alle inwoners van Twenterand, is er ruim voldoende draagvlak (4316 handtekeningen en de dringende verzoeken van de dorpsraden van Den Ham, Vroomshoop en Westerhaar-Vriezenveensewijk) om ook de locatie Zandstuve in een finale afweging mee te nemen, zeker gezien het feit dat er geen additionele kosten mee gemoeid zijn. De weigering van de wethouder deze locatie in de marktoriëntatie te betrekken, is voor de VVD een gemiste kans om, zeker in dit dossier, voor eens en voor altijd de discussie te kunnen sluiten, daarbij volledig opening van zaken te geven en tevens zoveel mogelijk recht te doen aan de wensen van alle inwoners. Maar zeker in de politiek krijg je als partij nu eenmaal niet altijd je zin, dat is onderdeel van onze democratie en zo hoort het ook.”

De VVD is onaangenaam verrast door het feit dat de raad de laatste weken werkelijk overspoeld wordt met brieven en besluiten van het college, die kennelijk op de valreep nog even ingepast moesten worden. Het toppunt is dat de raad op de dag van de begrotingsbehandeling (8 november 2016) pas geïnformeerd wordt over een ingeboekte bezuiniging van maar liefst 250.000,= euro. Deze wijze van besturen baart de VVD grote zorgen, zo gaat een college niet om met de raad, maar ook niet met de betrokken instellingen en verenigingen.

De volledige eerste termijn van de VVD is vanaf 24 oktober 2016 te lezen op de site van de partij www.twenterand.vvd.nl

 

VVD Twenterand
Chris Walraven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier