VV Voorwaarts begint het seizoen 2009-2010 in de derde klasse C uitstekend.

0
588

logo_vv_voorwaarts_125Op zaterdag 5 september 2009 moest Voorwaarts voor de eerste wedstrijd van het seizoen 2009-2010 aantreden in Marienberg tegen de plaatselijke vv. Tegen deze uitwedstrijd werd toch wel een beetje moeilijk aangekeken want Marienberg eindigde vorig seizoen op de vijfde plaats en is een van de betere ploegen uit de 3de klasse C.

Om iets over half drie floot scheidsrechter Maneschijn voor het begin signaal en begon derhalve de bal te rollen. De Westerhaarders begonnen bedachtzaam om eerst eens te kijken hoe alles stond. Gaande weg zochten de mannen van Tonnie van Veen toch meer de aanval en in de negende minuut kreeg Gert Dogger een niet te missen kans maar hij zag zich toch kans de bal over te schieten en verzuimde hierdoor een snelle voorsprong op het scorebord te zetten. In de eerste gedeelte van de eerste helft is het Voorwaarts dat de aanval zoekt en Marienberg loert op de counter. Maar halverwege de eerste helft kruipt Marienberg toch meer uit haar schulp en krijgt het ook kansen. In de 39ste minuut kregen de Marienbergers een dot van een kans maar gelukkig voor Voorwaarts wordt deze niet verzilverd. Voorwaarts blijft de aanval zoeken en krijgt in de slotfase kansen en zo is Gert Dogger die in de blessuretijd van de eerste helft de 0-1 binnen schiet.

Na de thee komt Marienberg fel uit de startblokken en zo moet Voorwaarts doelman na vijf minuten al twee keer in actie komen om een tegen doelpunt te voorkomen. Negen minuten later is het wederom Gert Dogger die de bal binnen kopt, nadat de bal tot twee keer toe door een ploeggenoot op het aluminium wordt geschoten (0-2). Direct daarop is het Mark Ekkel die een goede kans krijgt maar deze niet binnen schiet. Daarnaast gaat ook Marienberg nadrukkelijk opzoek naar de “Anschlusstreffer” maar mede door de uitstekend kepende Dinand Stuifzandt komt deze er niet. Sterker nog Voorwaarts weet de voorsprong uit te bouwen, d.m.v. een strafschop wegens vast houden, die door Gert Dogger gedecideerd binnen wordt geschoten. Vier minuten later krijgt aanvoerder Martijn v.d. Hoeven de rode kaart voor natrappen en moet Marienberg dus met tien man verder. In de resterende speeltijd sluipt er toch wat nonchalance in het Westerhaarse spel en verzuimt het nog een keer te scoren. In de 90ste minuut weet Marienberg in de persoon van Theo de Lange de 1-3 binnen te schieten, maar de overwinning voor Voorwaarts komt hierdoor niet meer in het geding.

Volgende week komt Gramsbergen op bezoek op het sportpart `t Twistveen in Westerhaar-Vriezenveensewijk. De aanvang van deze wedstrijd is 14:30 uur.