Vroeg doelpunt van Be Quick’28 bepalend voor de wedstrijd

0
1620

Onder een aangename temperatuur en op een uitstekend kunstgrasveld begonnen Be Quick ’28 en Voorwaarts om half 3 aan de wedstrijd. De 1e kans was voor Wout Roelofs in de 5e minuut. Zijn goede schot werd keurig uit de hoek getikt door doelman Teko Malanda. Maar de 10 minuten daarna waren duidelijk voor de thuisclub. En al in de 7e min was het raak. Bjorn Derks liet Sander Aarten uit zijn rug weglopen, diens voorzet werd door Cas Duiker simpel binnengetikt : 1-0. Daarna was het aan Dinand Stuifzandt te danken dat de score niet werd uitgebreid. Hij verrichtte een paar uitstekende reddingen. Maar na een kwartier vocht Voorwaarts zich beter de in de wedstrijd en kwam er meer evenwicht. Toen werd het ook duidelijk dat de verdediging van Be Quick niet het sterkste deel van het team is. Ze hadden de handen vol aan het aanvalsduo Visser en Harms. Dinand verrichtte uitlopend nog een prima redding. De rest van de 1e helft was voor Voorwaarts. Lars Bove was er dicht bij, maar de keeper redde ternauwernood. Net voor rust kwam de grootste kans. Jordy Harms ging alleen richting doel, maar ook de keeper van Be Quick stond zijn mannetje.

Voorwaarts ging de 2e helft van start zoals ze de 1e waren geëindigd. Snel de spitsen zoeken was de beste remedie. In de 50e min lobde Jordy Harms van een meter of 40 de bal keurig over de uitlopende doelman. Via een stuit op het snelle kunstgras ging de bal toch nog over het doel. Na precies een uur was Jordy de verdedigers weer eens te snel af. Maar weer zat het niet mee. Nu ging zijn lage schot via de paal naast. Langzaam vloeiden de krachten weg. Bram Visser kopte nog een keer, maar dat was het eigenlijk wel. En ja dan slaat de tegenstander toe. In de 80e minuut een taxatie-fout. Hugo Koopman kon voorzetten , Milan Rada simpel binnentikken : 2-0. Een kopie van de 1e goal. De afwezigheid van 4 geblesseerde basiskrachten was vandaag teveel van het goede. De nood was zo hoog, dat zelfs Patrick Webbink (trainer van het 2e) de reservebank nog kwam versterken….

Optelling : Stuifzandt; D ter Braak, Wessels, Meier en Derks(80 Rick Bove) ; Sickman,Slot, Lars Bove en Roelofs; Harms en Visser.