Vrijwilligersmarkt

0
695

Op woensdag 14 september organiseert het Informatiepunt Vrijwilligerswerk Twenterand (IVT) een vrijwilligersmarkt in Kulturhus De Klaampe in Westerhaar-Vriezenveensewijk. De vrijwilligersmarkt is bedoeld om de inwoners van de gemeente Twenterand te laten kennismaken met vrijwilligersorganisaties
die werkzaam zijn in de gemeente en mogelijk op zoek zijn naar nieuwe vrijwilligers.

Introductie scheiding

 

Ruim 25 vrijwilligersorganisaties uit heel Twenterand zullen zich tijdens de vrijwilligersmarkt presenteren. Op de markt is goed te zien hoe breed vrijwilligerswerk is. Organisaties uit diverse sectoren en doelgroepen zijn vertegenwoordigd: ouderen, kinderen, kunst en cultuur, gehandicaptenzorg, thuiszorg enz. Al met al genoeg reden om de vrijwilligersmarkt te bezoeken en vrijblijvend kennis te maken met de diverse vrijwilligersorganisaties.

De vrijwilligersmarkt wordt om 16.00 uur geopend door wethouder Roel Koster en duurt tot 20.00 uur. Aansluitend aan de opening wordt de kwaliteitsonderscheiding Vrijwillige Inzet: GOED GEREGELD! uitgereikt aan de Stichting voor Welzijn en Zorgvragen (SWZT). Met de kwaliteitsonderscheiding ‘Vrijwillige Inzet: GOED GEREGELD!’ wil de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV) vrijwilligersorganisaties stimuleren toe te werken naar een bepaald kwaliteitsniveau en ze daarvoor vervolgens publieke erkenning bieden. De Vereniging NOV is de brancheorganisatie binnen het vrijwilligerswerk in Nederland. Organisaties die de onderscheiding krijgen, kunnen op een objectieve manier laten zien dat zij het vrijwilligerswerk succesvol en aantrekkelijk hebben georganiseerd. SWZT is sinds mei 2011 bezig met het optimaliseren van het vrijwilligersbeleid en de eerste organisatie in Twenterand die deze kwaliteitsonderscheiding zal ontvangen.

Hebt u vragen of wilt u graag meer informatie over de vrijwilligersmarkt, neem dan contact op met Ellen Bloemhof, coördinator van het IVT. Het IVT is bereikbaar op dinsdag tot en met vrijdag van 9.00-12.30. Telefoon: 0546 481450. E-mail: info@vrijwilligerswerktwenterand.nl. Of kom langs op het kantoor Krijgerstraat 4 in Vriezenveen.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier