Vrijdag 17 april Woonmarkt Twenterand in Activiteitencentrum Het Punt in Vroomshoop

0
475

twenterand.jpgOm de lokale woningmarkt een impuls te geven, organiseert de gemeente Twenterand net als twee jaar geleden weer een Woonmarkt. Deze vindt plaats op vrijdag 17 april 2015 van 16.00 tot 20.00 uur in het nieuwe activiteitencentrum Het Punt in Vroomshoop. Mensen kunnen zich hier laten informeren over alles wat er op woongebied in Twenterand te bieden is.

De Woonmarkt is bedoeld voor alle inwoners van Twenterand. Meer specifiek gaat het om:
• starters op de woningmarkt
• mensen die op zoek zijn naar een groter huis of die energiebesparende maatregelen in hun huidige woning willen treffen
• mantelzorgers die hun woning willen aanpassen waardoor inwoning mogelijk wordt
• senioren die kleiner willen gaan wonen of die met aanpassingen langer in hun huidige woning kunnen blijven

Introductie scheiding

Kortom, iedereen die zijn of haar woonomgeving wil veranderen! Op de Woonmarkt kunt u terecht voor informatie over woningbouwprojecten in Twenterand, tips om een huis (sneller) te verkopen, nieuwbouw en verbouw, mogelijkheden van duurzaam wonen en nog veel meer. Ruim twintig participanten staan klaar op de informatiemarkt om alle vragen te beantwoorden. De Woonmarkt is gratis toegankelijk en u hoeft zich niet van tevoren aan te melden. Kijk voor de deelnemende partijen en meer informatie op www.twenterand.nl/woonmarkt2015.

Energie besparen
Tijdens de Woonmarkt is er speciale aandacht voor energiebesparingen in en rond het huis. Wethouder Ben Engberts: “We willen inwoners stimuleren om kritisch naar hun woning te kijken en na te gaan waar bespaard kan worden in het verbruik van energie. Dat is niet alleen goed voor het milieu binnen en buiten de woning maar zeker ook voor de portemonnee!”.
Enkele highlights uit het programma:
• Energy Experience Center
In een speciaal ingerichte zeecontainer kunt u allerlei zaken zien, horen en voelen die te maken hebben met duurzame energiebesparing. Een videopresentatie neemt u mee langs allerlei vraagstukken rond duurzaam en energiebesparend bouwen, renoveren en wonen.
• Energiecoach
De Energiecoach van het Energieloket Energiebesparen Twenterand is op de Woonmarkt aanwezig om al uw vragen over het energiezuiniger maken van uw woning te beantwoorden. Ook kunt u informatie krijgen over de Overijsselse premies en de duurzaamheidslening.
• Energiebespaarbox
Op de Woonmarkt worden elk uur drie energiebespaarboxen onder de bezoekers verloot.
In de box zitten materialen voor energiebesparing in huis (zoals een koelkastthermometer en douchecoach) ter waarde van € 50!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier