Vrij simpele zege Voorwaarts op Bruchterveld na rommelig duel

0
1310

Vanaf het begin probeerde Bruchterveld de gastheren onder druk te zetten.  In de 1e minuut leidde dit al tot een mogelijkheid. Doelman Stuifzandt kon de gladde bal niet onder controle krijgen maar redde de inzet van een aanvaller van de gasten op een fantastische wijze.

Maar al snel voetbalde Voorwaarts zich daar onderuit en kreeg al snel een paar kansen. De beste voor RenĂ© Eggink, in 1e instantie redde de doelman op de lob van Eggink.  De rebound schoot hij in een moeilijke positie voorlangs. Na 20 minuten nam Voorwaarts de leiding. Bernd Bove gaf vanaf de achterlijn een panklare voorzet op het hoofd van Nick Wessels die de bal in de verre hoek kopte: 1-0. Daarna was Bruchterveld 2x dichtbij een goal. Dinand Stuifzandt ranselde een vrije trap van Lesley op de Haar, de beste man bij de gasten, tot corner. En even later grabbelde hij bij een afstandsschot. Net voor de lijn kon hij erger voorkomen. In de 32e minuut verdubbelde Voorwaarts de voorsprong. Weer kwam de voorzet van de steeds beter spelende Bernd Bove, Gert Dogger kon simpel afronden:2-0. Nog gaf Bruchterveld niet op. Op de Haar knalde 2x van afstand.  De 2e keer via Stuifzandt net naast, even later via de lat over.

Na rust probeerde Bruchterveld het nog even. Maar de echte overtuiging ontbrak. Helemaal toen na precies een uur Gert Dogger een vrije trap via de muur in het doel deponeerde: 3-0.De wedstrijd was daarmee gespeeld. De snelle Mauro Slatius mocht, net hersteld van een blessure, nog een half uur meedoen. Hij kwam nog een keer goed door vanaf rechts maar de controle ontbrak. Gescoord werd er echter niet meer. Een prima en verdiende overwinning van de thuisploeg dat steeds meer vertrouwen tankt. Volgende week volgt de uitwedstrijd bij ON, dat vandaag Bergentheim op een 7-2 nederlaag trakteerde. Aanvang 15 uur.

Stuifzandt; de Lange, B Wessels, L Bove, Scherphof; Boertje, Klos, B Bove; Dogger (75 Van Nuil), N Wessels, Eggink (61 Slatius)