Vriezenveens feestje van 130.000 euro en Westerhaar moet het met 25 doen??

0
1399

VRIEZENVEEN/VROOMSHOOP/WESTERHAAR – Over enkele jaren bestaat de kern Vriezenveen 650 jaar. Het organisatiecomité kan een aardig feestje bouwen, want als we het college van burgemeester en wethouders mogen geloven kan men rekenen op minimaal 130 duizend euro.

Dit is op te maken uit de Voorjaarsnota 2010, die aanstaande dinsdag in de gemeenteraad behandeld wordt.

Aanleiding was een vraag van de fractie van Gemeentebelangen Twenterand. Zij had te kennen gegeven dat men blij was, dat het college 25 duizend euro geeft aan de organisatie `125 jaar Westerhaar`. Dit in navolging van `150 jaar Vroomshoop` dat 30 duizend euro ontving.

Gemeentebelangen Twenterand wilde weten waarom de organisatie van `125 jaar Westerhaar` 5000 euro minder ontvangt dan `150 jaar Vroomshoop`.

De reactie van het college was zeer opmerkelijk. Reden één was het verschil in grootte van kernen, waardoor Westerhaar minder inwoners kon bereiken dan Vroomshoop. Logisch? De tweede reden was nog `logischer`. “Het is zo dat er een verschil van 25 jaar tussen beide jubilea zit”, aldus het college. Als we deze redenering doortrekken naar Vriezenveen, dat richting 650 jaar gaat, betekent dit een minimale bijdrage van 130 duizend euro. Voor Den Ham is dat zelfs nog iets hoger, terwijl de kern kleiner is dan Vroomshoop en Vriezenveen.(Delta)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier