Voowaarts morst punten

0
679

logo-vv-voorwaarts-125.jpgOm aansluiting te houden in de top van de 3e klasse D moest Voorwaarts zaterdag de drie punten zien te bemachtigen in de uitwedstrijd tegen vv Hellendoorn. Hellendoorn dat de vorige week verloor van koploper de CJV’ers en Voorwaarts dat met 7-0 won van DVO’71 begonnen beide voortvarend aan de wedstrijd. Al vrij snel kreeg Voorwaarts enkele prachtige kansen via Jordy Harms en Gert Dogger. Maar ook Hellendoorn zocht de aanval en dit resulteerde in een afstandsschot op de lat waarbij Dinand Stuifzandt alert reageerde op de inzet uit de rebound. Voor de toeschouwers bleef het een leuke aantrekkelijke wedstrijd waarbij het wellicht minder goede spel ruimschoots werd goedgemaakt met diverse aanvalsgolven van beide teams. Voorwaarts was onzorgvuldig in de afwerking terwijl Dinand Stuifzandt met diverse knappe reddingen Voorwaarts in de race hield.

De rust werd bereikt met een 0-0 stand waarbij gezegd mag worden dat Hellendoorn het meeste recht had op een doelpunt. Ook in de tweede helft was de eerste goede mogelijkheid voor de Westerhaarders, Jordy Harms had de 0-1 voor het inschieten.
In de 53ste minuut leidde gerommel in de achterhoede van Voorwaarts tot slecht uitverdedigen en de bal kwam voor de voeten van Marc Blom die van grote afstand de bal prachtig over Dinand Stuifzandt binnenschoot. Binnen tien minuten werd een snelle counter van Hellendoorn de genadeklap voor Voorwaarts. Aan het eind van de mooie aanval was het Thomas Claassen die de 2-0 liet aantekenen en daarmee een voorschot nam op de drie punten. Ondanks deze tegenvaller bleef Voorwaarts de aanval zoeken. Met Patrick Webbink voor Gerran Protzman en Jordy Niks voor Michel Lensen probeerde trainer Ronald Dams de laatste 20 minuten alles op alles te zetten. Het mocht echter niet baten en daarmee bleef de stand tot de 90ste minuut ongewijzigd.
Zonder dat beide teams spectaculair voetbal lieten zien was het wel een mooie strijd waarbij Hellendoorn, veelal met lange ballen op de uiterst snelle aanvallers, als terechte winnaar het veld verliet. Volgende week dinsdag (29 november) speelt Voorwaarts de bekerwedstrijd in de tweede knock-out ronde uit tegen topklasser Excelsior’31 in Rijssen. Een prachtige wedstrijd voor de spelers en natuurlijk ook de supporters. Zaterdag 3 december staat de eerste wedstrijd van de tweede helft van de competitie op het programma. In deze uitwedstrijd tegen concurrent Hulzense Boys zal er voorin zorgvuldiger met de kansen moeten worden omgegaan en zullen slordigheden achterin ook vermeden moeten worden. Als hierin wordt geslaagd kan ook deze wedstrijd met vertrouwen worden begonnen.
Opstelling Voorwaarts: Dinand Stuifzandt, Bjorn Wessels, René Nijhof, Theo Mulder, Jamie Snippe, Michel Lensen (79e Jordy Niks), Gerran Protzman (71e Patrick Webbink) Rutger Slot, Jordy Harms, Gert Dogger en Israël Basmaci