Voorzitter Voorwaarts wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau

0
2070

Zaterdag 2 juni ontvangt dhr. G. (Gerhard) Aalderink uit handen van burgemeester Annelies van der Kolk de Koninklijke Onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij ontvangt de onderscheiding onder andere voor zijn jarenlange inzet voor voetbalvereniging Voorwaarts, waarvan hij al sinds 2002 voorzitter is. De uitreiking vindt plaats voorafgaand het duel vv Voorwaarts- Juliana’32.

Voor een gemeenschap als Westerhaar-Vriezenveensewijk, bestaande uit zo’n 4500 inwoners is een verenigingsleven van groot belang. Verenigingen brengen mensen samen om te sporten of muziek te maken. Dhr. Aalderink heeft en speelt nog steeds een zeer actieve rol binnen de gemeenschap. Zo is hij al vanaf 2002 voorzitter van voetbalvereniging Voorwaarts. Een vereniging met bijna 500 leden. In deze periode is onder zijn leiding de kantine verbouwd en is er een ondernemersclub opgericht. Tevens is er een kunstgrasveld gerealiseerd, waartoe hij het initiatief heeft genomen. Zijn betrokkenheid bij de vereniging blijkt ook uit het feit dat zijn gelijknamige bedrijf van 1986 tot en met 2011 hoofdsponsor was. En ook nu nog maakt het bedrijf deel uit van het sponsorcollectief Sempre Avanti.

Westerhaar aan Zet

In 2016 is het project Westerhaar aan Zet van start gegaan. Dit project heeft tot doel het bijdragen aan de lichamelijke, geestelijke en sociale gezondheid van de inwoners in Westerhaar-Vriezenveensewijk. In het kader van gezondheid en leefstijl is dit grootscheepse project opgestart. Zoveel mogelijk initiatieven worden hierin gebundeld. Dhr. Aalderink is ambassadeur geworden van dit project en promoot onder andere het walking football, waarbij ouderen worden uitgenodigd om spelenderwijs het spel zich (weer) eigen te maken. Het brengt mensen samen en na afloop wordt er over eenvoudige voedingsprincipes gesproken. Een ontwikkeling wat door de plaatselijke huisarts van harte wordt toegejuicht.

Herinrichting sportpark

Tot slot heeft dhr. Aalderink het initiatief genomen om te komen tot de herinrichting van sportpark Twistveen. Reden hiervoor was dat zowel de korfbal- als voetbalvereniging graag de beschikking wilde krijgen over een kunstgrasveld. Gedurende vier jaar is hij hier nauw bij betrokken geweest, met als uiteindelijk resultaat dat er diverse verenigingen gebruik maken van de kunstgrasvelden. Ook wordt er doordeweeks gebruik gemaakt van het sportpark door de schooljeugd en ouderen in het kader van het project ‘Westerhaar aan Zet’. Al met een al een prachtig project waar de samenleving van Westerhaar-Vriezenveensewijk trots op kan zijn. De betrokkenheid van dhr. Aalderink bij de kern Westerhaar-Vriezenveensewijk op het gebied van sport, gezondheid en levensstijl is een voorbeeld voor velen en hebben ertoe geleid dat hij zaterdag aanstaande wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier