Voorwaarts zakt verder weg na verlies tegen PW

0
587

logo-vv-voorwaarts-125.jpgNa een voetballoze week voor de selectie van Voorwaarts moest het vandaag thuis tegen PW uit Enschede aantreden., Voor de technische staf en medische staf was de rust week goed om de ziekenboeg wat leeg te krijgen. Na de rode kaart bij DES mocht Israel Basmaci niet spelen en waren Timo ter Braak, Bram Visser, Rik Teunis en Wout Roelofs en niet bij.
Om half 3 floot scheidsrechter Bakker uit Barneveld voor aanvang en de wedstrijd en het begin was voor Voorwaarts. Er werden duels gewonnen maar de eindpass ontbrak nog. In de 8ste minuut kwam PW er voor het eerst uit en met een lange bal werd de spits gezocht waarop Voorwaarts even op de rem moest trappen. Hierbij werd en overtreding geconstateerd door de scheids en mocht PW aanleggen voor een vrije trap op ca 35 meter van het doel. Het leek van afstand een prooi te worden voor Dinand maar hij schatte de bal verkeerd in en verdween achter hem in het doel. Geheel onverwacht kon PW de 0-1 aantekenen.

Na het vroege doelpunt was Voorwaarts het spoor even bijster. Veel foute passes, vaak regelecht ingeleverd bij de tegenstander. Het duurde tot in de 20ste minuut voordat Voorwaarts een kans kreeg. Gert Dogger wist zich door de verdediging te wurmen en kwam 1 op 1 met de keeper , hij schoot de bal half hoog in maar de keeper kreeg er nog een hand tegen . Voor Voorwaarts leek het op dit moment niet veel aan de hand te zijn zonder goed te spelen was het wachten op een doelpunt zo leek het, echter PW dacht er anders over. Na een snelle counter van PW werd de bal vanaf rechts voor gegeven. Het leek erop dat Bjorn Wessels de bal weg kon halen maar daarbij raakte hij Dinand en de bal lag wederom in het verkeerde doel voor Voorwaarts en de stand 0-2 was zeker niet verdiend maar het was wel een feit. De rest van de eerste helft werd het voetbal niet veel beter, op een enkele doelpoging van Voorwaarts na kwam PW niet echt in de problemen en kon het aan de thee met een 0-2 voorsprong. Vlak voor rust kreeg PW zelfs nog een goede kans om de 0 – 3 te maken maar de spits schoot van dichtbij over.
Na de rust zagen de toeschouwers een ander Voorwaarts. Gedreven en fel werd er aan de de 2de helft begonnen, zonder beter te voetballen overigens. PW kwam er niet uit en werd in de eerste minuten na de rust achter uit gedwongen door Voorwaarts en in de 50ste minuut was het Jordy Harms die zijn doelpunt maakte en Voorwaarts weer in de wedstrijd bracht . Veel inzet en aanvalsdrift zijn tegen ploegen als PW natuurlijk gevaarlijk want met snelle voorhoede spelers blijft het gevaarlijk in de counter . In de 64ste minuut werd wederom de lange bal uitverdedigd en de snelle spits die overal op liep kon na een glijpartij van Michel Smit rustig Dinand omspelen en de 1-3 op het bord zetten. Voorwaarts gaf zich niet gewonnen en was in de 2de helft zeker de bovenliggende partij en speelde met veel inzet en passie, dit in tegenstelling van de eerste helft.
In de 70ste minuut werd deze inzet beloond en kon Jordy Harms na een mooie steekpass van Rutger Slot de 2-3 aantekenen. Voorwaarts bleef de aanval zoeken en kreeg een aantal kleinen kansen maar werd niet meer direct gevaarlijk. Dit duurde tot in de 88ste minuut waarbij een mooie aanval over een aantal stations uiteindelijk strak werd voor gegeven en Roy de Lange de kans van de middag kreeg om de dik verdiende 3-3 op het bord te zetten. Echter hij schoot de bal niet iets te zacht in waardoor de keeper er nog net zijn hand tegen kreeg en de bal kon verwerken tot corner. Na 94 minuten hield scheidsrechter Bakker het voor gezien en floot af. Wederom verlies voor Voorwaarts , gezien de 2de helft niet terecht. Volgende week wacht Voorwaarts koploper de Esch. Voorwaarts moet weer de wonden likken en door hard trainen proberen uit het diepe dal te komen.