Voorwaarts wint van Bergentheim

1
772

logo_vv_voorwaarts_125De vraag was of Voorwaarts de lijn van vorige week door kon zetten. In en tegen Avereest was de eerste overwinning in 2010 behaald. Deze middag stond de wedstrijd tegen Bergentheim (“Bantum”) op het programma. In de uitwedstrijd was het 1-1 met een veel beter Bergentheim, dus er was Voorwaarts alles aan gelegen om een goed resultaat neer te zetten. Beide teams begonnen fel aan de wedstrijd. Al in de 2e minuut tikte Dinand Stuifzand de bal voor de voeten van een tegenstander weg. De val van de aanvaller van Bergentheim was voor scheidsrechter Gerrevink aanleiding om resoluut naar de stip te wijzen. Jakko Slot schoot de toegekende strafschop goed in. De snelle 0-1 was een feit.
Voorwaarts ging direct op jacht naar de gelijkmaker. In de 9e minuut begon een prachtige combinatie bij Frank Leushuis. Via diverse schakels kwam de bal bij Israël Basmaci die, na een actie langs de achterlijn knap de 1-1 liet aantekenen.
Over en weer werden mogelijkheden gecreëerd. Jakko Slot schoot net over en neef Rutger Slot van Voorwaarts deed dit aan de andere kant. In de 38e minuut reageerde Dinand Stuifzand knap op een schot van heel dichtbij, Jakko Slot was alert en tikte de rebound binnen. De ruststand van 1-2 werd hiermee bereikt.
Na de thee kwam Voorwaarts fel uit de startblokken. Een verkeerde bal van keeper Karel Pullen werd onderschept door Israël Basmaci die de meegekomen Gert Dogger in stelling bracht. De anders zo koele Gert Dogger schoot de bal echter huizenhoog over.
In de 52e minuut leverde de inspanningen van Voorwaarts de gelijkmaker op. Gert Dogger schoot in tweede instantie de 2-2 binnen. Ook Bergentheim bleef gevaarlijk en in de 57e minuut schoot Michiel Mannessen van afstand over.
Voorwaarts bleef druk zetten en in de 57e minuut bracht Gerran Protzman met een korte pass Gert Dogger in stelling, die de keeper kansloos liet en de voorsprong, 3-2, stond op het scorebord. Enkele minuten later had de wedstrijd op slot gekund. Na een handsbal in de zestien meter wees scheidsrechter Gerrevink wederom naar de stip. Deze keer voor Voorwaarts. Karel Pullen pareerde de strafschop van Gert Dogger echter knap. Bergentheim bleef hierdoor nog in de wedstrijd, maar ook Voorwaarts bleef de aanval zoeken. Een vrije trap van Gerran Protzman ging net naast in het zijnet en vlak voor tijd tikte Pullen nog een afstandsschot knap uit de hoek. Uiteindelijk bleven de drie punten in Westerhaar en lijkt het of de oranjehemden een mindere periode hebben afgesloten. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen CSV`28. In deze wedstrijd staat de vijfde plek op het spel. Zowaar is de nacompetitie nog in zicht.

Opstelling: Dinand Stuifzandt, Frank Leushuis, Theo Mulder, Michel Smit, Jaimy Snippe, (73e Michel Lensen) Gerran Protzman, Robin Smits, Rutger Slot, Israël Basmaci, Gert Dogger, Wout Roelofs