Voorwaarts wint sensationeel van koploper DOS Kampen

0
1144

voodosk.jpgOp een koud Sportpark “t Twistveen” hervatte Voorwaarts de competitie tegen koploper DOSK. Een zware middag op voorhand.
DOSK begon de wedstrijd voortvarend maar bij verrassing nam Voorwaarts al in de 3e minuut een voorsprong. Een voorzet van Jordy Harms werd half geblokt. Doelman Dijkstra aarzelde en liet de bal stuiteren. Gert Dogger schatte de situatie duidelijk beter in, sprong hoger dan de doelman en knikte met het hoofd de bal over de doelman in het doel : 1-0. Maar meteen vanaf de aftrap de ontnuchtering. Tom Diender kon ongehinderd binnendoor komen, zijn voorzet kon al even ongehinderd binnengeschoten worden door Robin Horstman : 1-1.
Hierna gebeurde er lange tijd vrij weinig. Moet gezegd worden dat DOSK de wedstrijd controleerde en het voor Voorwaarts meer tegen houden was. Enkele kleine kansen dienden zich aan voor het doel van de thuisclub maar de bezoekers waren niet scherp genoeg in de afronding. In de 39e minuut gebeurde het onvermijdelijke. Tom Diender leverde een scherpe voorzet af, die door niemand meer echt geraakt werd al leek spits Beuling de bal nog net iets te toucheren : 1-2. Dit was tevens de ruststand.

In de rust heerste min of meer de gedachte dat wanneer de 1-3 snel zou vallen, dat dan de wedstrijd gespeeld was. In 1e instantie probeerde Voorwaarts wat meer naar voren te spelen, maar al gauw draaide DOSK de duimschroeven weer wat strakker aan. Vooral uit hoekschoppen vielen er een aantal moeilijke momenten te noteren voor het doel van de weer voortreffelijk keepende doelman Dinand Stuifzandt. Maar ja als jezelf niet scoort (DOSK) houdt de tegenstander hoop. En in de 72e minuut viel de toch wel verrassende gelijkmaker. Een strakke op maat aangesneden voorzet van Wout Roelofs werd ouderwets met binnenkant rechts verlengd door good-old Gert Dogger die goed voor zijn tegenstander kwam: 2-2. De grensrechter van de bezoekers vlagde onterecht voor buitenspel en de prima leidende scheidsrechter liet zich niet foppen. Weer zocht DOSK de aanval, want voor 1 puntje kom je echt niet naar Westerhaar. Ze namen meer risico en werden via de zijkanten gevaarlijk echter was het erg druk in de 16 meter van Voorwaarts waardoor men niet tot een schot kwam of stond iedere keer doelman Stuifzandt op zijn plek. Voorwaarts kon niet anders dan loeren op een counter. Dat lukte af en toe en een eerste waarschuwing kwam er door de snelle Jordy Harms maar werd wegens buitenspel terug gefloten. DOS Kampen bleef zoeken naar de overwinning maar overtuigde niet. Het bleef risicovol spelen en 1 counter kan dan fataal zijn en die kwam in minuut 82. Jordy Harms pikte een bal van achteruit op rond de middenlijn, schudde zijn bewaker van zich af, ging alleen op de doelman af. Met een prachtige voetbeweging lepelde hij met de buitenkant van zijn rechter voet de bal over de uitkomende keeper, de sensationele 3-2 was een feit. Bij DOSK lukte er daarna weinig meer, de Voorwaarts defensie hielt de zaken uitstekend gesloten. De 2e seizoens overwinning was een feit. Misschien niet terecht, maar als je het zelf niet afmaakt…. Dit keer had Voorwaarts het geluk aan haar zijde waar het in een aantal voorgaande wedstrijden aan ontbrak. Een prima prestatie van de oranjehemden dat hiermee het nodige vertrouwen won.
Volgende week weer een thuiswedstrijd. ASC ’62 komt dan op bezoek. En laat dan nou net de ploeg zijn ,waar de 1e overwinning werd behaald.
Opstelling Voorwaarts: Stuifzandt, de Lange, Meier, Wessels, Roelofs, Postma (78. Derks), Slot, Bove, Sickman (76. D. ter Braak), Dogger (80, Visser) en Harms.