Voorwaarts wint ook van ASC’62 en klimt op ranglijst

0
1608

Na de winst op de koploper DOS Kampen van vorige week kwam nu concurrent ASC’62 uit Dalfsen op bezoek. Het hoofdveld werd afgelast, de wedstrijd moest worden gespeeld op kunstgras.Even na half 3 floot scheidsrechter O’neil voor het eerst, maar zeker niet voor het laatst. Na een aftastend begin van beide kanten was de eerste de beste kans van Voorwaarts raak. Al na 6 minuten lag de bal in het net bij de bezoekers al hoewel de bal net over de doellijn rolde. Na goed druk zetten van Wout Roelofs kon hij de bal voorzetten waarna Lars Bove eerst hard de lat raakte. De terugspringende bal was opnieuw een prooi voor Lars en met een handige voetbeweging wist hij de bal achter de doellijn te werken. De vroege 1-0 werkte, net als vorige week, vertrouwensvol voor de oranjehemden. Na de 1-0 zette ASC’62 meer druk en werd het gevaarlijk. Met name Chiel Plasman was in die fase een lastige tegenstander. De wedstrijd ging op en neer en veel overtredingen waren het beeld van de wedstrijd. Na 20 minuten wist Chiel Plasman met een goede aanname zich vrij te spelen. De sliding van Bjorn Wessels werkte averechts voor Voorwaarts. Via de sliding en de voet van Chiel Plasman verdween de bal in de doel achter de kansloze Dinand Stuifzandt.
Daarna kregen beide ploegen nog enkele kansjes met een beter ASC’62. Echter door de vele overtredingen en voortdurend fluitende scheidsrechter kwam er geen snelheid in de wedstrijd. De rust werd bereikt met een 1-1 stand.

Na rust was de eerste kans voor Voorwaarts. Een goede combinatie tussen Gert Dogger en Jordy Harms eindigde de bal voor de voeten van Timo ter Braak die met buitenkant rechts op doel schoot. Via een verdediger van ASC’62 ging de bal net over het doel. Even daarna een grote kans voor ASC’62. Een lange bal eindigde bijna over doelman Stuifzandt maar hij kon er net nog zijn vingertoppen achter zetten.
Voorwaarts speelde beter dan voor de rust, won veel duels op het middenveld en werd af en toe gevaarlijk. Jordy Harms met links en Jordy Niks die ingevallen was voor Timo ter Braak met rechts waren de mannen die kleine kansen kregen voor de thuisclub. Ook ASC’62 bleef loeren op een doelpunt maar echt gevaarlijk werden ze niet. Een kwartier voor tijd kwam Bram Visser in de ploeg voor Gert Dogger. Het bleek een gouden wissel te worden.
Via een diepe bal richting Bram leek de centrale verdediger de bal makkelijk te kunnen controleren, echter Bram Visser was hem te handig af. Hij blokte de bal en kon richting de 17 jarige doelman van ASC’62. Met een prachtige beweging omspeelde hij de keeper en kon de 2-1 aantekenen. Opnieuw stond Voorwaarts met nog 10 minuten te gaan op een voorsprong. Het werden nog 10 zware minuten. ASC’62 drong aan en kreeg middels enkele corners nog een paar mogelijkheden. Een bal viel op de bovenkant lat en een andere werd net over gekopt maar toen scheidsrechter O’neil na 95 minuten voor het laatst floot was de overwinning een feit.
2 overwinningen in 2018, een prachtige start. Bovendien heeft Voorwaarts de laatste plaats op de ranglijst verlaten en overgedragen aan Blauw Wit’66. De aansluiting bij de concurrentie is een feit en Voorwaarts zal met deze overwinningen op zak veel vertrouwen tanken.
Volgende week speelt Voorwaarts een oefenwedstrijd tegen ON Almelo. De week erop komt IJVV op bezoek in Westerhaar.

Opstelling Voorwaarts: Stuifzandt, de Lange, Meier, Wessels, Roelofs, T. ter Braak (71. Niks), Slot, Bove, Sickman, Dogger (75. Visser) en Harms