Voorwaarts wint ook tweede duel

0
652

logo_vv_voorwaarts_125Zaterdag speelde Voorwaarts de tweede competitiewedstrijd thuis tegen Gramsbergen. De gasten uit Gramsbergen hadden de eerste wedstrijd met 5-0 verloren van Vroomshoopse Boys, dus Voorwaarts kon een getergde tegenstander verwachten.
Het eerste kwartier speelde Voorwaarts in een veel te laag tempo en de gasten konden met veel kleine overtredingen het spel redelijk ontregelen.
In de 19e minuut was het Mark Smelt die na een fraai uitgespeelde aanval de bal net over schoot. Voorwaarts begon de bal sneller rond te spelen en er ontstonden steeds meer kansen.
In de 29e minuut was het raak, Gert Dogger rondde een mooie aanval doeltreffend af en de 1-0 stond op het scorebord. Alweer de vierde treffer van Gert in deze nog maar prille competitie. Voorwaarts bleef goed voetballen en dit resulteerde in de 36e minuut in een mooie aanval waarbij Gerran Protzman uiteindelijk de bal terug legde op Israel Basmaci die de bal onberispelijk in het dak van het doel schoot en daarmee de 2-0 liet aantekenen.
Twee minuten voor de rust liet Gert Dogger weer een prachtig staaltje voetbal zien. Op de achterlijn passeerde hij nog een tegenstander en zijn voorzet werd uiteindelijk door Gerran Protzman binnen geschoten. 3-0 op het scorebord, het kon niet mooier.
Kort na de aftrap zocht Voorwaarts weer razendsnel de aanval. Mark Ekkel kwam door op rechts en wilde meteen de bal doorspelen op Gert Dogger die daarmee vrij voor de keeper door kon gaan. Echter verdediger Arjan Keuken probeerde de voorzet te blokken en deed dit volgens de scheidsrechter Kruis uit Apeldoorn met de hand. De gele kaart die daar op volgde betekende voor Arjan rood omdat hij eerder al een gele kaart had gekregen voor een forse overtreding. Gramsbergen ging dus met tien man de rust in, een zware beslissing van de scheidsrechter, maar goed, twee keer geel is nu eenmaal rood.
In de tweede helft leek het of Voorwaarts het wel geloofde. De spirit van het laatste half uur van de eerste helft was niet meer aanwezig. Wel deden zich nog dotten van kansen voor, echter deze werden niet benut.
Alleen een prachtig opgezette één-twee van Frank Leushuis die Frank ook keurig afrondde werd door de scheidsrechter onterecht afgekeurd wegens buitenspel.
Met Robin Smits voor Robbin Bakhuis en Wout Roelofs voor Gert Dogger werd de wedstrijd uitgespeeld en kon het publiek tevreden zijn met weer drie punten.
Volgende week staat de derby in en tegen Bergentheim op het programma. Een lastige wedstrijd maar niet onmogelijk gezien het goede spel in het tweede deel van de eerste helft.