Voorwaarts wint met ruime cijfers van DES.

0
826

vvvoorwaartslogo_171DES uit Nijverdal kwam zaterdag 25 oktober 2008 op bezoek in Westerhaar Vriezenveensewijk. De wedstrijd stond onder leiding van de uitstekend leidende scheidsrechter Welsen uit Deventer.

In de begin fase waren beide ploegen elkaar nog wat aan het aftasten, waardoor de bal veelvuldig werd rond gespeeld. De eerste mogelijkheid was voor DES door een onoplettendheid in de Voorwaarts verdediging. Enkele minuten later overkwam DES hetzelfde waardoor de Westerhaarders een kans kregen. Gaande weg komt Voorwaarts beter in het spel en wordt het gevaarlijker. Zo is het in de 14de minuut Mark Smelt die verrassend uit de draai op doel schiet, maar doelman Peter Voort weet deze bal te keren. Vijf minuten later komt dezelfde doelman goed weg, omdat hij slechts een gele kaart krijgt voor het neerleggen van de Voorwaarts linksbuiten Wout Roelofs, die alleen op hem afkwam. DES komt er steeds moeilijker uit en het eerste Voorwaarts doelpunt lijkt slechts een kwestie van tijd. Na ruim een half uur speler veroverd Robin Smits de bal op het middenveld en stuurt zijn spits Gert Dogger onmiddellijk diep. De Westerhaarse goaltjesdief heeft vrije doorgang naar het DES doel, maar hij ziet zijn inzet gekeerd worden door de doelman. Vanuit de rebound is het echter Mark Ekkel die Voorwaarts op een 1-0 voorsprong zet. Twee minuten later is het opnieuw Voorwaarts dat scoort, Gert Dogger schiet met links via binnenkant paal binnen (2-0). Deze stand zal tot de rust gehandhaafd blijven.

Voorwaarts zette na de thee gelijk door en kreeg goede kansen. Na tien minuten in de tweede helft was het Gert Dogger die scoorde (3-0). Het geloof bij de Nijverdallers ebde weg en Voorwaarts kreeg steeds meer ruimte. Na een kwartier spelen in de tweede helft voerden de Westerhaarders een vloeiende aanval uit over de linker flank. Wout Roelofs hield het overzicht en stelde Gert Dogger in de gelegenheid zijn derde doelpunt van de middag binnen te tikken (4-0). De koek was nog niet op en drie minuten later kopte Gert Dogger het vijfde Voorwaarts doelpunt binnen en voor hem zijn vierde van deze middag. Zijn trainer Tonnie van Veen gunde hem en publiekswissel en hij werd 25 minuten voor tijd vervangen door Israël Basmaci. In het laatste kwart van de wedstrijd liet Voorwaarts duidelijk de teugels vieren. In de 75ste minuut iets te los zou blijken want Gijsbert Westrate maakte de 5-1.
In de resterende speeltijd gebeurde er niet zoveel meer en de 5-1 voorsprong kwam niet meer in gevaar. Na 90 minuten spelen floot de scheidsrechter af en kon Voorwaarts terug zien op een goede en verdiende overwinning.

Volgende week speelt Voorwaarts een uitwedstrijd tegen koploper DZSV uit Dinxperlo.
Mochten de Westerhaarders deze wedstrijd weten te winnen dan gaat het zelfs nog met de eerste periode titel aan de haal. De aanvang van deze wedstrijd is 15:00 uur op sportpark `t Welink in Dinxperlo.(foto`s Berthil Krikken)