Voorwaarts wint met ruime cijfers van Daarlerveen.

0
663

vvvoorwaartslogoDaarlerveen – Vooorwaarts 1-7 (1-4), competitie, d.d. 13 oktober 2007

Op zaterdag 13 oktober floot scheidsrechter Rigterink af voor de uitwedstrijd tegen Daarlerveen. De wedstrijd werd gespeeld met prachtig oktober weer, waardoor het goed toeven was in het veld en langs de lijn.

Na vijf minuten spelen leek het de wereld op z’n kop, Daarlerveen scoorde vanuit een strafschop de 1-0 en nam zodoende verrassend de leiding. De Voorwaartsen bleven na dit doelpunt voetballen en zette de tegenstander onder druk. De thuisclub had het moeilijk en kwam praktisch niet meer van haar eigen helft af en het leek een kwestie van tijd wanner het eerste Voorwaarts doelpunt vallen zou. In de 17de minuut was het dan zover, Patrick Webbink scoort de gelijkmaker met een bekeken lobje verschalkte hij de Daarlerveense goalie. Het spel van Daarlerveen is er opgericht om zo min mogelijk doelpunten tegen te krijgen en zij “graven” zich dan ook in met negen man voor het doel. Halverwege de eerste helft brengt Israël Basmaci met een uitstekende steekbal de bal bij Gert Dogger en deze zet Voorwaarts op een 1-2 voorsprong. Voorwaarts gaat goed door en wil voor de rust de wedstrijd beslissen en zo zijn het Mark Ekkel en Patrick Webbink de voor de rust elk nog een keer scoren en zodoende de ruststand op 1-4 brengen.

Na de thee speelt Daarlerveen eerste hetzelfde spel door zich in te laten zakken, maar doordat ze in de eerste tien minuten nog geen tegen doelpunt hebben opgelopen gaan ze zelfs iets vooruit voetballen. Dit wordt onmiddellijk door de Westerhaarse aanval afgestraft, Gerran Protzman legt de bal achter de Daarlerveense verdediging en de ingevallen Theo Mulder brengt de stand op 1-5. In de 65ste minuut krijgt Voorwaarts een strafschop toegekend omdat er hands is gemaakt binnen de zestien. Israël Basmaci neemt de strafschop voor zijn rekening, maar hij ziet zijn inzet gekeerd worden. Maar een minuut later komt dan toch de 1-6 door Mark Ekkel, die net als Patrick Webbink zijn tweede doelpunt van de middag scoort. Een kwartier voor tijd is het Gerran Protzman, die na een goed doorgaan van Gert Dogger over de linkerflank, de 1-7 binnen schiet. In de resterende tijd hebben de Westerhaarders het vizier niet meer op scherp, zo schiet Israël Basmaci nog een keer op de paal en mist Bernard Minkjan een strafschop waardoor de eindstand op 1-7 wordt bepaald. Op het ene tegendoelpunt na, kon Daarlerveen het Voorwaarts geen moment moeilijk maken en hadden de Westerhaarders een makkelijke middag.

Op zaterdag 27 oktober a.s. treedt Voorwaarts thuis aan tegen nr. 3 van de tussenstand, Sp. Denekamp. Deze wedstrijd begint om 14:30 uur en bij evt. winst is Voorwaarts winnaar van de eerste periodetitel.