Voorwaarts wint met 4-2 uit bij Storica HFC

0
607

logo-vv-voorwaarts-125.jpgNa het verlies van vorige week tegen titelkandidaat SVI uit Zwolle, stond er deze week met Storica wederom een tegenstander uit Zwolle op het programma. Storica, een vereniging die slechts 3 jaar bestaat, promoveerde afgelopen seizoen uit de 4e klasse naar de 3e klasse. Voor Voorwaarts de ideale mogelijkheid om het ingezette en hoopvolle spel van vorige week een positief vervolg te geven, dit keer met 3 punten als eindresultaat.
Om half 3 floot de zeer jonge scheidsrechter van Eck uit Nunspeet voor het begin van de wedstrijd. Voorwaarts startte positief aan de wedstrijd en probeerde de bal te laten gaan, tot echte kansen leidde dit vooralsnog niet. Al vrij snel werd duidelijk dat Storica over een aantal snelle en handige spelers beschikte. Met opkomende backs en de behendige buitenspelers probeerden ze gevaar te stichten. Storica scoorde in de 8e minuut maar het doelpunt werd afgekeurd voor buitenspel. Toch kwam Storica in de 11e minuut op een 1-0 voorsprong door een goede actie over de linkerkant, het centrum lag open, de spits werd ingespeeld en deze wist de bal net langs doelman Joël Wessels te tikken. Een domper voor Voorwaarts, dat het na deze tegentreffer ook even kwijt was. De slag op het middenveld werd in deze fase verloren, de tweede bal werd niet gewonnen en de middenvelders kwamen niet in duel. Wanneer zij dat wel kwamen, wist Storica zich er alsnog doorheen te frommelen.

In de 18e minuut brak Storica wederom door over onze rechterkant, Bjorn Wessels wist met een uiterste krachtsinspanning te voorkomen dat de bal werd voorgezet. Hierbij raakte hij echter dusdanig geblesseerd aan zijn hamstring dat hij zich moest laten vervangen door Coen Sickman. Coen speelde met Lars Bove in het centrum, Bernd Bove schoof door naar de rechtsbackpositie.
Na een aantal kleine kansen te hebben gecreëerd, was het in de 21e minuut raak voor Voorwaarts. Spits Gert Dogger werd op de rand van de 16 meter ten val gebracht en de vrije trap leverde een corner op. De hoekschop vanaf de rechterkant, getrapt door Lars Bove, werd verlengd door Mark Smelt en op de doellijn binnengetikt door Israël Basmaci. Met de 1-1 op het scorebord was Voorwaarts vastberaden door te zetten. Basmaci en Dogger zorgden voorin, met een aantal goede acties, voor gevaar. Zo was Basmaci, na het passeren van 3 verdedigers, dichtbij een doelpunt, maar zag hij zijn stiftbal net over het doel verdwijnen. Daarnaast werd er na de 1-1 beter gebruik gemaakt van de ruimte en tijd die de backs kregen. Vlak voor rust had Wout Roelofs, die veelvuldig opkwam en maar weer eens de achterlijn bereikte, de assist voor de 1-2 op de schoen. Hij wist de spelers voor het doel echter niet te bereiken, waardoor de verdediger van Storica de bal ternauwernood over het doel kon werken.
Na rust volgde een eenzijdig spelbeeld. Voorwaarts zette de tegenstander onder druk, won de duels en de tweede bal en creëerde kansen. Waar Gert Dogger direct na rust nog op de paal mikte, was het al snel raak. Joël Wessels liet nogmaals zien over een goede trap te beschikken, via Basmaci werd Dogger bereikt, die met een stiftballetje fantastisch afmaakte: 1-2!
Ook de 1-3 kwam op naam van de Westerhaarse goalgetter. Michel Lensen drukte goed door op het middenveld, pakte de bal af van de verdedigende middenvelder en zette Gert Dogger na een dubbele één-twee vrij voor doel.
In de 70e minuut bracht Storica de spanning terug in de wedstrijd. Op het middenveld was een moment van onachtzaamheid en daar werd dankbaar gebruik van gemaakt. Storica wist zich wel raad met de geboden ruimte en schoot de 2-3 tegen de touwen.
Voorwaarts liet zich echter niet van de wijs brengen en bleef kansen creëren. Robbin Jasper, die een kwartier voor tijd inviel voor de moegestreden Michel Lensen, kreeg een goede kans. Israël Basmaci brak door over links, leverde een prachtige voorzet af maar Jasper zag zijn volley net voor de goal langs verdwijnen. Toch duurde het niet lang totdat Jasper zijn treffer maakte, in de 80e minuut wist hij de keeper met z’n linkerbeen te verschalken en de 4-2 eindstand te bepalen. De goed leidende scheidsrechter van Eck floot in de 95e minuut de wedstrijd af en Voorwaarts kan de eerste 3 punten bij schrijven. Aanbstaande zaterdag gaat Voorwaarts opnieuw naar Zwolle en speelt tegen Wilsum.
Opstelling Voorwaarts: Joëls Wessels, Bjorn Wessels (18e min, Coen Sickman), Bernd Bove, Lars Bove, Wout Roelofs, Mark Smelt (60e min, Timo ter Braak), René Nijhof, Rutger Slot, Michel Lensen (75e min, Robbin Jasper), Gert Dogger, Israël Basmaci.