Voorwaarts wint in spannend duel van Bergentheim en is dicht bij de titel

0
718

bervoo.jpgDe competitie is nog spannend voorafgaand aan de wedstrijd Bergentheim-Voorwaarts. Bij winst van Voorwaarts wordt er een grote stap gemaakt richting kampioenschap en bij verlies van ON kon dan zelfs de kampioensvlag worden gehesen. Trainers Beverdam en Legebeke konden beschikken over een complete selectie en goede spelers op de bank. Bergentheim heeft nog enkele punten nodig om de 3e plek vast te houden wat recht geeft op een plek in de nacompetitie.

Om half 3 begon de wedstrijd onder leiding van scheidsrechter Beser uit Hengelo Gelderland. Voorwaarts begon niet goed, wellicht dat de spanning moest worden weggespeeld. Bergentheim daarentegen begon wel goed, ze verstoorde de opbouw van Voorwaarts en al in de 3de minuut resulteerde dit in een mogelijkheid. De bal ging rakelings over en Voorwaarts was gewaarschuwd. Na een minuut of 10 kreeg Voorwaarts een beetje grip op het spel van Bergentheim en leek het spel wat naar zich toe te trekken maar Bergentheim was zeker niet minder en bleef gevaarlijk. Stevige maar faire duels volgden en werden goed beoordeeld door de scheidsrechter. In de 16de minuut kreeg Voorwaarts de eerste kans. Jordy Harms wist de bal vanaf de linker kant bij zich te houden tot dat de rest van de aanvallers en de middenvelders konden aansluiten. De voorzet werd ingeschoten maar de keeper kon nog net redden en ook de rebound was voor de keeper. De daarop volgende periode was weer voor Bergentheim die in de 20ste minuut een bal op de lat zag spatten, maar het bleef 0-0. Tot in de 44ste minuut bleef het heen en weer gaan op het veld. Kleine kansen voor beide ploegen waarbij een schot van Bernd Bove goed door de keeper werd gekeerd en Jordy Niks in kansrijke positie hoog over schoot. De ruststand was en bleef 0-0 waarbij Voorwaarts de meeste en Bergentheim de beste kansen kreeg. Kortom een zeer spannende eerste helft.

Na de rust ging Voorwaarts goed van start. Vroeg druk zetten resulteerde in balbezit op de helft van de gastheren en dan is Voorwaarts altijd gevaarlijk. Een doelpunt hing in de lucht en die kwam er ook. Jordy Harms spelde zich op links goed vrij en gaf een afgemeten voorzet. Gert Dogger kopte met veel gevoel de bal in de kruising en scoorde de bevrijdende 0-1. Het doelpunt werkte bevrijdend voor het team uit Westerhaar. Op dat moment stond ON ook met 1-0 achter en was Voorwaarts even virtueel kampioen. In die fase had Voorwaarts de genadeklap uit moeten delen. Jordy Harms werd goed diep gestuurd en liet alles en iedereen zijn hielen zien. Oog in oog met de keeper was laatst genoemde de winnaar. Even later had Jordy een nog grotere kans. Een goede combinatie van Voorwaarts resulteerde in een strakke voorzet. Bij de 2e paal had Jordy Harms de bal voor het inschieten maar een polletje van het veld was goed gezind voor de thuisclub en van dichtbij ging de bal daardoor naast het doel. Even daarna bezorgde Gert Dogger met een slim hakje de bal bij Wout Roelofs maar hij stuitte ook op keeper Pullen. Bergentheim bleef daardoor in de wedstrijd en schakelde in het laatste kwartier een tandje bij. Het werd een kwartier billen knijpen voor begeleiding en supporters van Voorwaarts. Een aantal hachelijke momenten volgende voor het doel van Dinand Stuifzandt. Bergentheim kreeg mogelijkheden om uit te halen maar telkens weer werd het schot geblokkeerd door de verdediging van Voorwaarts. Onder leiding van Bjorn Wessels en Tom Meier wisten de oranjehemden alle inzetten te weerstaan. De jarige Roy de Lange had het lastig tegenover de snelle Wevers maar hij gaf alles om een voorzet te voorkomen. Het bleef spannend tot de laatste seconde en na 93 minuten floot de scheidsrechter de wedstrijd ten einde. Het laatste kwartier leek een eeuwigheid te duren, Bergentheim verdiende misschien wel meer maar gelukkig voor Voorwaarts konden de 3 punten bijgeschreven worden. Na de wedstrijd was het nog even spannend wat concurrent ON deed maar al snel bleek dat ze de achterstand om hadden gezet in een

overwinning. Dat betekent dat Voorwaarts volgende week thuis tegen RKSV bij winst het kampioenschap kan vieren.

Opstelling Voorwaarts: Stuifzandt, de Lange, Wessels, Meier, Slot, Niks, L. Bove, B. Bove, Roelofs, Dogger (88. Postma) en Harms