Voorwaarts wint in doelpuntenfestijn van Achilles Enschede

0
614

logo-vv-voorwaarts-125.jpgVoorwaarts is bezig aan een goede reeks, misschien niet altijd oogstrelend voetbal maar in deze periode van de competitie gaat het daar wat minder om en zijn de punten belangrijk. Vooral de 3de periode is nog een doel van Voorwaarts.
De wedstrijd tegen Achilles is van de 2e periode maar met het sprokkelen van de punten uit de afgelopen weken is Voorwaarts ook weer aan het stijgen op de ranglijst.
Om half 3 floot scheidsrechter Everloo voor het eerst en kon Voorwaarts de jacht op punten voortzetten. De eerste tien minuten was het aftasten van beide teams. Voorwaarts had iets meer balbezit maar ook Achilles liet zien niet te willen verliezen vandaag. In de 10de minuut zette Rene Nijhof een combinatie op met Tim Harms die dit prima uitvoerde en Rene kon vrij doorlopen richting de 16 meter van Achilles. Jordy Harms was goed meegelopen en kon de strakke pass van Rene vrij simpel binnen werken en de 0-1 aan tekenen op het score bord. Na de spelhervatting van Achilles was het 1 minuut later ook raak voor de thuisploeg. Er werd slap verdedigd en Keeper Dinand Stuifzandt kon naar het net om de bal eruit te halen. Hiermee kwam de stand weer op 1-1 en kon Voorwaarts weer opnieuw beginnen. Voorwaarts had het betere van het spel maar kon geen uitgelezen kansen creëren. Dit duurde tot de 22ste minuut waarbij wederom Tim Harms goed reageerde op en diepe bal gegeven door Gert Dogger. Tim bracht zijn broer in kansrijke positie,

Jordy wist dit goed op waarde te schatten en zette Voorwaarts opnieuw op voorsprong. Achilles gaf zich niet gewonnen en kwam steeds beter in het spel terwijl Voorwaarts na de voorsprong een slechte fase had. Veel onnodig bal verlies en een tegen doelpunt leek in de lucht te hangen. Het duurde tot de 34e minuut dat het onvermijdelijk doelpunt werd gemaakt door de spits van Achilles die de stand wederom recht trok. Na dit doelpunt leek Voorwaarts zich te realiseren dat ze er op deze manier vandaag niet zouden komen en er ging en schepje inzet bij. De resterende tijd tot de rust maakte Voorwaarts de dienst uit en bijna elke minuut wel en kans kreeg maar geen van de spitsen wist het doel te vinden. Ballen gingen naast en over uit 100% kansen. Het leek een gelijke stand te worden tot de rust maar de ervaren Gert Dogger dacht daar anders over bracht met een prachtig schot in de rechterbovenhoek de stand net voor rust op 2-3 voor Voorwaarts. Een mooie ruststand in een doepunt rijke eerste helft.
Na de thee kwam Achilles goed uit de startblokken en Voorwaarts op alle fronten overtroefde met goed en snel aanvallend voetbal. Het leek er op dat de mannen uit Enschede de stand recht zouden trekken maar een goed keepende Dinand Stuifzandt wist dit een aantal keren te voorkomen met fraaie reddingen. Na een kwartier in de 2de helft leek de storm van Achilles een beetje uitgeraasd en kon Voorwaarts zich weer herpakken. In de 63ste minuut werd Bernd Bove diep gestuurd door Tim Harms en hij wist de bal netjes te bezorgen bij Jordy Harms die zijn 3de van de middag aantekende en de stand op 2-4 bracht. Een paar minuten later werd Gert Dogger de diepte in gestuurd. Zijn solo over de gehele helft werd beloond. Hij maakte met buitenkant rechts de 2-5. Weer 4 minuten later was het Bernd Bove die de verdedigers wist te verschalken en de 2-6 op het bord zette. Iedereen op het sportpark dacht dat de wedstrijd nu wel gespeeld zou zijn maar wederom wist Achilles zich in de wedstrijd te spelen. Het kreeg een vrije trap net op de rand van de 16 en voor dat de verdedigers waren gestopt met klagen tegen de scheidsrechter lag de bal er al in. Achilles kreeg hierdoor vleugels en ging vol op de aanval spelen om er toch nog een punt of meer uit te halen. Voorwaarts wist hier niet goed mee om te gaan liet zich te veel inzakken waardoor het steeds gevaarlijker werd. Dit werd dan ook direct afgestraft door Achilles en de 4-6 werd 2 minuten later ook bij geschreven op het score bord. Met nog ongeveer 5 minuten reguliere speeltijd leek er toch weer een spanning in de wedstrijd te komen, maar door de aanvalsdrang van Achilles kreeg Voorwaarts steeds meer ruimte achter de verdedigers en wist dit prima uit te nutten. In de 86ste minuut werd de ingevallen Israel Basmaci de diepte in gestuurd en met al zijn ervaring scoorde hij simpel de 4-7. Weer een minuut later was het Tim Harms die op bijna de zelfde manier de laatste verdediger en de keeper te omspelen en de eind stand 4-8 te realiseren.
Een korfbal uitslag qua aantal doelpunten, een verdiende overwinning wederom wat geflatteerd maar zoals gezegd het gaat nu om de punten en die heeft Voorwaarts zeker verdiend. De volgende wedstrijd is uit bij PW waarvan Voorwaarts thuis verloor.
Opstelling Voorwaarts: Stuifzandt, Nijhof, Slot, B. Bove, Roelofs, T. ter Braak (D. ter Braak), B. Bove. Meier (Wessels), J. Harms (Basmaci), Dogger en T. Harms