Voorwaarts wint foutenfestival

0
595

Zaterdag 14 maart stond de lastig uitwedstrijd tegen SVVN op het programma. De wedstrijd stond onderleiding van dhr. Hoogboom uit Deventer.

logo_vv_voorwaarts_125Critici zeggen altijd dat aan elk doelpunt een fout vooraf gaat, nou in het eerste bedrijf van de wedstrijd was dat bij 4 van de 5 doelpunten moeilijk te ontkennen. Aan beide zijden gingen zowel de verdediging als de doelmannen niet geheel vrijuit. Zo nam Erwin Leurink na vier minuten spelen een vrijetrap en hij zag tot zijn verbazing dat zijn inzet door niemand aangeraakt werd en zodoende via de paal prompt het doel in gaan (1-0). Nog geen drie minuten later is het Mark Ekkel die druk zet en blijkbaar schoot een Nijverdalse verdediger hiervan zo in de stress dat hij de bal knullig inleverde. Gert Dogger kon hierdoor alleen op doelman Bertram Borkent af gaan. De Westerhaarse goaltjesdief liet deze mogelijkheid niet onbenut en schoot de gelijkmaker binnen. In de 17de minuut scoorde Gert Dogger opnieuw, doordat de Nijverdalse doelman er niet goed uit zag en hij de bal van dichtbij binnen kon schieten (1-2). In de laatste tien minuten van de eerste helft zetten de Nijverdallers meer druk en Voorwaarts kwam er in die fase niet echt meer uit. In de 42ste minuut was het Jeroen van Kammen die voor SVVN scoorde en de 2-2 op het scorebord bracht. Het leed voor Voorwaarts was nog niet geschiedt. In de blessure tijd van de eerste helft was het Tim van Kammen die de ruststand op 3-2 bepaalde.

Na de thee betraden beide ploegen met zichtbaar goede bedoelingen het veld. Er werd meer strijd geleverd en het publiek kreeg het gevoel dat het ergens om ging. Voorwaarts kwam beter in het spel voor maar dit werd nog niet uitgedrukt in doelpunten. Gaande de tweede helft werd het spel er niet beter op, maar er werd voor elke meter geknokt. In de 65ste minuut scoorde Gert Dogger zijn derde doelpunt van de middag na wederom knullig verdedigen aan Nijverdalse zijde. Zoals eerder gememoreerd werd het spel er niet beter op doordat er veel onnodig balverlies werd geleden en te vaak en te snel de lange bal werd gehanteerd. Negen minuten voor tijd komt Voorwaarts op een 3-4 voorsprong door een doelpunt, ja u raad het al van …. Gert Dogger. De resterende speeltijd doorstaat Voorwaarts eigenlijk vrij gemakkelijk, behalve een moment waarin in eerste instantie doelman Dinand Stuifzand de bal uit de hoek tikt en in tweede instantie het geluk heeft op de juiste plaats te staan en zodoende de bal van dichtbij recht op zich af ziet komen en makkelijk kan pakken. Na enkele minuten blessure tijd fluit scheidsrechter Hoogboom af en doet Voorwaarts goed zaken door de drie punten mee te nemen naar Westerhaar.

Volgende week zaterdag speelt Voorwaarts een inhaalprogramma, uit tegen de plaatselijk sportclub uit Denekamp. De aanvang van deze wedstrijd is 14:30 uur.