Voorwaarts wint eerste wedstrijd met 2 – 1 van Hatto Heim

0
1285

img-0161-kopie.jpgOp een sfeervol sportpark ’t Twistveen vond donderdagmiddag, Hemelvaartsdag, de eerste wedstrijd van de nacompetitie plaats tussen Voorwaarts en Hatto Heim. Na een sfeeractie van de supportersvereniging van Voorwaarts werd er om half 3 afgetrapt. Duidelijk was de spanning bij beide teams en na een aarzelend begin nam Voorwaarts het heft in handen. De eerste kansen waren dan ook voor de thuisclub maar echt groot waren ze niet. Voorwaarts was fel in de duels en won vooral op het middenveld de strijd. De spitsen konden snel in stelling worden gebracht en het wachten was op een doelpunt.
Die voel dan ook na bijna 30 minuten spelen. Een goede combinatie vanaf het middenveld werd Tim Harms in stelling gebracht. Hij schoot hard richting doel waarbij de keeper de bal niet vast kon pakken en de afvallende bal was een prooi voor Bernd Bove die de scoorde opende, 1 – 0. Daarna kreeg Voorwaarts nog enkele goede kansen door Gert Dogger en Jordy Harms maar ze konden het niet afmaken.
In het laatste kwartier kwam Hatto Heim meer los en werd gevaarlijker. Echter tot grote kansen kwam het niet.

Introductie scheiding

Het was ook een fout in de verdediging van Voorwaarts wat voor de 1 – 1 zorgde. Keeper Joel Wessels kon de bal niet goed wegkrijgen en de sptis van Hatto Heim strafte dat prima af.

Na rust werd er wel hard gestreden door beide teams maar echt gevaarlijk werden beide teams niet of nauwelijks. Toch wist Voorwaarts de winst te pakken. Een mooie combinatie tussen Gert Dogger en Lars Bove zorgde dat laatstgenoemde vrij voor de keeper kon opduiken. Zijn schot werd door de keeper gekeerd maar zijn broer Bernd wist ook nu weer uit de rebound te scoren. Voorwaarts consolideerde de wedstrijd daarna en nam geen grote risico’s. Aan het eind probeerde Hatto Heim nog een gelijkspel te forceren maar meer dan een paar hoge ballen uit corners kwam het niet.
Zaterdag speelt Voorwaarts de uitwedstrijd in Hattem. Tom Meier (vakantie), Mark Smelt en Wout Roelofs (beiden geschorst) ontbreken maar Rutger Slot is terug van zijn schorsing. Aanvang wedstrijd in Hattem is 15:00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier