Voorwaarts wint degradatieduel van Blauw Wit’66

0
1980

Afgelopen zaterdag stond er een belangrijke wedstrijd op het programma voor Voorwaarts. Hekkensluiter Blauw Wit’66 uit Holten kwam op bezoek en bij winst zou Voorwaarts afstand nemen van de rechtstreekse degradatieplek.

Onder zeer koude omstandigheden met een snijdende oosten wind werd de bal (aangeboden door Café de Piep’n) om half 3 aan het rollen gebracht. Voorwaarts, dat Jordy Niks en Alwin Postma mistte, zocht meteen de aanval . Blauw Wit’66 moest achteruit en probeerde met een aantal pittige overtredingen het spel van Voorwaarts te ontregelen. De zeer goed leidende scheidsrechter gaf in de openingsfase al snel een gele kaart voor een speler van de bezoekers en liet zien dat hij dit soort overtredingen niet tolereert. Voorwaarts bleef aandringen maar tot grote kansen kwam het in de openingsfase niet.  Blauw Wit was af en toe wel gevaarlijk. Met name aanvaller Bolink liet zijn klasse zien maar de verdediging van Voorwaarts stond goed.

Na 19 minuten opende Voorwaarts de score. Een prima pass van Gert Dogger werd goed gecontroleerd met de borst door Lars Bove die de bal met zijn rechtervoet netjes in het doel schoof, 1-0. Een prima opsteker voor de thuisclub dat in die fase dit zeker verdiende. De gasten gaven zich niet gewonnen en probeerden Voorwaarts onder druk te zetten. Dat resulteerde dan ook in de gelijkmaker. Aanvaller Bolink kon vrij ongehinderd voorzetten. De bal leek eenvoudig weg gewerkt te kunnen worden door de verdediging van Voorwaarts maar werd in de voeten van aanvoerder van Dijk geplaatst. Deze kon van net buiten de 16 meter vrij inschieten en de 1-1 was op dat moment de juiste verhouding.

Een domper voor de thuisploeg dat meteen daarna weer aanzette voor een voorsprong. Het ging beter spelen en 5 minuten voor de rust werd dat beloond. Een prima voorzet vanaf rechts werd door Gert Dogger vrij voor doel gemist. De bal kwam echter bij Wout Roelofs die op zijn beurt Jody Harms vond. Met een prima beweging en een even goed schot met zijn linker voet schoot hij de bal in de verre hoek achter de keeper van de bezoekers, 2-1. Dat was ook de ruststand al was daar nog een prachtige safe van keeper Dinand Stuifzandt nodig die een vlammend schot uit de bovenhoek tikte.

Na rust had Voorwaarts de wedstrijd onder controle. Het liet zien de betere ploeg te zijn zonder groots te spelen. De verdediging van de thuisclub stond als een blok met een iedere week goed spelende Bjorn Wessels in de hoofdrol. Het spel speelde zich met name af op het middenveld waar Lars Bove het voortouw nam. Hij won heel veel duels en kon de aanvallers van Voorwaarts in stelling brengen. De keeper stond een aantal keren in de weg om de veilige marge voor Voorwaarts te bewerkstelligen. In de 75e minuut bracht Voorwaarts Bram Visser voor Gert Dogger. Ook kwam Diede ter Braak in het veld voor Coen Sickman. In die fase namen de gasten meer risico en dat betekende meer ruimte voor Voorwaarts. Bram Visser liet zien met dat soort omstandigheden zeer gevaarlijk te kunnen zijn. Zijn eerste schot belande op de lat maar in de 87e minuut wist hij het net te vinden. Een goede pass van Wout Roelofs zette Bram Visser vrij voor de keeper. De keeper rekende op een lob maar de uitgekookte Bram Visser schoot de bal laag langs de uitkomende keeper. De wedstrijd was gelopen en Voorwaarts speelde de laatste minuten goed uit. Een belangrijke en verdiende overwinning voor de thuisclub dat liet zien dat van de beide promovendus zij de kampioen van het vorige seizoen was. Het gat met de nummer laatst is nu 6 punten en het team kan weer naar boven kijken om misschien ook wel een nacompetitie te ontlopen. Na de winterstop heeft het team veel vertrouwen opgedaan en al 3 wedstrijden gewonnen. Volgende week wacht weer een zware klus als het op bezoek moet bij Be Quick’28 in Zwolle.

Opstelling Voorwaarts: Stuifzandt, de Lange, Wessels, Meier, Derks, Roelofs, Sickman (79. D. ter Braak), Bove, Slot, Dogger (75. Visser), Harms.