Voorwaarts winnaar topwedstrijden na winst bij SC Lutten

0
639

logo-vv-voorwaarts-125.jpgVerdedigen is ook een kunst. Dat zijn de woorden die bij de topper van SC Lutten en Voorwaarts kenmerkend zijn voor de wedstrijd.
Zaterdag 30 november kwamen de top 4 uit de 3e klasse C onderling tegen elkaar uit, de winnaar zou goede zaken doen. Niet dat de competitie beslist wordt maar het is voor Voorwaarts mee doen of voorlopig afhaken bij de top.
Beide teams waren compleet, de omstandigheden goed dus het beloofde een mooie wedstrijd te worden. Onder leiding van scheidsrechter Assink werd er om half 3 afgetrapt en meteen was te zien dat beide teams wilde voetballen. Maar er werd ook getreden in alle linies en er ontstonden stevige duels, kortom een topper waardig. Beide teams hadden in het begin kleine kansen maar geen van beide keepers kwam echt in de problemen, ook omdat de verdediging van beide teams goed stonden te verdedigen. De eerste kans was voor Voorwaarts. Na 12 minuten werd na een snelle en goede combinatie vanuit het midden Michel Lensen bereikt die de bal strak in kon schieten echter de goalie van Lutten kon hem stoppen. Het bleef een spannende strijd die vooral op het middelveld plaats vond. In de 24ste minuut werd Gert Dogger op circa 25 meter van de goal ten val gebracht en de goedleidende scheidsrechter kende een vrije trap toe. Een klusje voor Gert zelf die de bal onhoudbaar in de linker bovenhoek schoot en de 0-1 op het bord zette.

In de resterende minuten van de eerste helft bleef het een op en neer gaande strijd waarin keeper Dinand Stuifzandt tot 2 keer toe een bal goed kon verwerken en Michel Lensen nog een ingekopte bal van de doellijn kon halen. Beide teams scoorden verder tot de rust niet en bleef het dus 0-1.
Na de rust werd het andere wedstrijd. Lutten was nog feller dan in de eerste helft en zette vanaf de eerste minuut druk. Hierdoor kwam Voorwaarts niet aan voetballen toe en moest het achteruit. Ondanks de druk gaf de verdediging van Voorwaarts geen krimp en bleef het in die fase vrij simpel overeind. Voorwaarts kwam er nauwelijks meer uit en Lutten bleef drukken op het doel van Dinand Stuifzandt die ook in de 2de helft een aantal prachtige reddingen had en liet zien een topkeeper te zijn. Na ruim 20 minuten in de 2e helft wisselde trainer Borkent de moe gestreden Robbin Jasper voor Timo ter Braak en ging Gert naast Israel in de spits spelen. Voorwaarts kreeg daarna iets meer grip en kon weer opbouwen. Toen 10 minuten later Jordy Niks voor de met rugklachten spelende Michel Lensen in het veld kwam kreeg Voorwaarts eindelijk wat meer lucht en kon het ook gevaarlijk worden. In de 77ste minuut kwam Voorwaarts er snel uit en speelde het na een prachtige combinatie Israel Basmaci vrij voor de keeper. Echter Israel faalde vrij voor de keeper. De wedstrijd was nog niet gespeeld want een paar minuten later kreeg de linker spits van Lutten een niet te missen kans op de 1-1 maar hij schoot voorlangs. Lutten ging de lange bal spelen en stuurde een verdediger naar de aanval. Marcel Borkent reageerde door Gert Dogger te wisselen voor Lars Bove. Er waren nog een aantal gevaarlijke momenten voor het doel van Voorwaarts maar na 96 minuten floot de scheidsrechter af en kon Voorwaarts 3 belangrijke punten mee naar huis nemen. Een mooie overwinning , waarbij we moeten zeggen dat Lutten misschien wel wat had verdiend maar de punten zijn vandaag gewonnen door de verdediging en keeper van Voorwaarts.
De andere topper tussen Hardenberg’85 en SVI eindigde in een 1 – 1 gelijkspel waardoor Voorwaarts de grote winnaar van deze speelronde is. Volgende week speelt Voorwaarts opnieuw een topwedstrijd, dan komt koploper Hardenberg’85 naar sportpark ’t Twistveen. Voorwaarts is er klaar voor!
Opstelling Voorwaarts: Dinand Stuifzandt, Bjorn Wessels, Rene Nijhof, Bernd Bove, Wout Roelofs, Michel Lensen (74. Jordy Niks), Rutger Slot, Mark Smelt, Gert Dogger (83. Lars Bove), Robbin Jasper (63. Timo ter Braak) en Israel Basmaci