Voorwaarts Westerhaar start met Walking Football

0
1046

walking-footbal.jpgVoorwaarts is door Rein Vos benaderd om binnen de gemeente Twenterand 60+ voetbal op de kaart te zetten. Er is een project gestart met de naam Walking Football.

Walking-Football is een nationaal erkende beweegvorm voor 60-plussers, waarbij ook het sociaal aspect een belangrijke rol speelt. Walking-Football betekent eigenlijk dat je al wandelend moet proberen met je team de bal bij de tegenstander in de goal te krijgen. Dus het betekent wel dat je goed positie moet kiezen maar vooral niet hard mag lopen. Het is een initiatief wat o.a. wordt ondersteund door het ouderenfonds en verschillende profclubs, en landelijk al bij amateur- en profclubs wordt uitgevoerd. Ook de gemeente Twenterand is ondersteuner van dit initiatief.

Op dit moment zijn Mans Nijboer en Gerrit Berghuis de kartrekkers bij Voorwaarts. Samen met ‘de Klaampe” willen we dit project gaan dragen. Wij willen dat dit project een Twenterandbreed draagvalk krijgt. Alle voetbalverenigingen uit de gemeente Twenterand zijn daarom ook uitgenodigd en de animo hiervoor was de eerste keer direct al groot. Maar het hoeven geen voetbalverenigingen te zijn die mee doen, ook alle andere verenigingen kunnen mee doen.

Het sociale gebeuren voor en na de wedstrijd is heel erg belangrijk en de 60-plussers doen weer mee in de maatschappij en voelen zich na een tijd veel fitter en gezonder. Wij willen als Voorwaarts hierin een voorbeeld zijn en met dit project een bijdrage leveren aan de gezondheid van ouderen.

In September zal een heuse competitie gestart worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier