Voorwaarts Westerhaar start met walking footbal 60+ Twenterand

0
689

7489c1192fff01f0de019c64c28ef64c.jpgaugustus is de aftrap van Walking Football bij OldStars Twenterand

Met Walking Football krijgen 60-plussers de kans om (weer) een balletje te trappen. Bij deze nieuwe voetbalvorm spelen zeventallen met en tegen elkaar. Er mag niet gerend worden, de bal mag niet boven heuphoogte komen en er mogen geen slidings worden gemaakt; spelregels die zijn bedoeld om blessures te voorkomen. Deze wandel-variant op het traditionele voetbalspelletje is de ideale oplossing voor mannen én vrouwen die naast een rustige vorm van bewegen ook het sociale aspect van voetbal willen (her)beleven.

Walking Football

Walking Football/OldStars is een (landelijk) gezondheidsprogramma voor 60+ers en wordt o.a. ondersteund door het Ouderenfonds en de Eredivisie (www.oldstars.nl voor landelijke info en/of verwijzing). Het is een op de doelgroep aangepaste vorm van voetbal; er mag alleen gewandeld worden en de bal mag niet boven heuphoogte komen. Het heeft dus een lage intensiteit waardoor blessures voorkomen worden, waarmee 60+ers in de gelegenheid worden gesteld (weer) van een potje voetbal te genieten, en op een plezierige manier, samen met anderen, kunnen bewegen.

Een Walking Football-training start altijd met een sociale/gezellige activiteit (toto, voetbalquiz, doornemen van de sportweek, enz.).

Introductie scheiding

Tijdens een WF-training worden er verschillende beweeg -en voetbalvormen gedaan. De training wordt afgesloten met een ‘ouderwets’ voetbalpartijtje. De trainingen worden uitgevoerd door Jeroen Burghout en/of Jordy Kluitenberg. Zij zijn ook de trainers van de OldStars van Heracles (en Vitesse).

De gehele training duurt ongeveer 45 minuten (exclusief omkleed- en douchetijd), en er bestaat de mogelijkheid tot een ‘derde helft’ (gezellig nazitten) in de kantine.

Het WF-programma bestaat uit een cyclus van 20 trainingen (één keer per week). Na die 20 weken wordt er ergens in het land een OldStars-toernooi georganiseerd. Elke OldStars -club is vrij hieraan deel te nemen. Na dit eindtoernooi start een nieuwe cyclus, en kunnen nieuwe geïnteresseerden instromen.

OldStars Twenterand

Op vrijdag 21 augustus gaan we dus in Twenterand starten met dit programma, onder de naam: OldStars Twenterand, op het terrein van v.v. Voorwaarts.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier