Voorwaarts weer thuis verlies

0
687

logo_vv_voorwaarts_125Zaterdag stond voor Voorwaarts de thuiswedstrijd tegen DES uit Nijverdal op het programma. Tot dusverre waren er zes wedstrijden gespeeld en met twee overwinningen, twee gelijke spelen en twee nederlagen was er gemiddeld gepresteerd. Een overwinning tegen DES zou betekenen dat de onderste plekken uit zicht zouden zijn terwijl het ook de eerste thuiszege in deze jaargang zou zijn.  In de 10e minuut was er het eerste gevaar voor het doel van keeper Peter Voort, Gert Dogger schoot de bal niet zuiver genoeg in. Na een kwartier spelen werd het wat grimmiger, Thom van de Woning werd hardhandig tegen het gras gewerkt en ook Wout Roelofs kon een tackle niet ontwijken. Ook Voorwaarts liet zich niet onbetuigd maar scheidsrechter Compagner uit Heino weigerde een kaart te trekken. In de 24e minuut kwam Israël Basmaci de geblesseerde Robbin Jasper vervangen. Direct kwam er meer gevaar en deden zich enkele mogelijkheden voor. De beide Voorwaarts spitsen, Dogger en Basmaci, lieten enkele keren hun kwaliteiten zien maar vergaten dat er medespelers in een betere scoringspositie stonden. Ook DES kreeg een mooie kans, maar de kopbal werd door Dinand Stuifzandt fraai tot corner verwerkt. Met 0-0 werd de rust bereikt.

Na de thee wilde Voorwaarts toch voor de drie punten gaan en de verdediging van DES werd voortdurend onder druk gezet. Maar zoals zo vaak gaat de tegenstander er met de buit vandoor.       In de 50e minuut schoot Sjoerd Poorterman de bal feilloos in de bovenhoek, 0-1. Even leek Voorwaarts uit het veld geslagen en dit werd mede veroorzaakt door de warrige beslissingen de scheidsrechter. Werden de kaarten in de eerste helft op zak gehouden, in de tweede helft werd dit ruimschoots goed gemaakt. Dit tot ongenoegen van spelers en toeschouwers. Voor Voorwaarts begon te tijd te dringen en hoopte men op voorhand op een overwinning, nu moest men op zoek naar in ieder geval één punt. Een vrije trap van Gerran Protzman werd uiteindelijk door Michel Lensen net over geschoten en een voorzet van Wout Roelofs kwam net achter Gert Dogger terecht. In 71e minuut kwam Ton Tijhuis in het veld als vervanger van Michel Lensen. Een vrije trap van Theo Mulder ging over en een volgende vrije trap van Rutger Slot trof eveneens geen doel. Met Rick Bove voor Gert Dogger bleef Voorwaarts zoeken naar de gelijkmaker maar uit een corner was het weer DES die genadeloos toesloeg. Weer was het Sjoerd Poorterman die met een afstandsschot, dat van richting werd veranderd, Dinand Stuifzandt kansloos liet. De 0-2 was het nekschot en de tijd was ook onvoldoende om nog wat terug te doen. Het verlies was zuur, de wedstrijd niet hoogstaand en een gelijkspel meer verdient. Volgende week geen speelronde en daarna de uitwedstrijd in Deventer tegen de CJV’ers.Opstelling Voorwaarts: Dinand Stuifzandt, Jamie Snippe, Theo Mulder, Rutger Slot,Thom van de Woning, Michel Lensen (71e Ton Tijhuis), Rutger Holthuis, Gerran Protzman, Robbin Jasper (24e Israël Basmaci), Gert Dogger (75e Rick Bove), Wout Roelofs.