Voorwaarts weer stapje dichterbij nacompetitie

0
636

logo-vv-voorwaarts-125.jpgAfgelopen zaterdag moest Voorwaarts aantreden tegen Nieuwleusen. Volgens de supporters moest er ook maar eens thuis gewonnen worden. Zonder de geblesseerde Michel Lensen en Roy de Lange was de rest van de selectie wedstrijd fit.
Het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter had nog maar net geklonken en de bedoelingen van Voorwaarts waren duidelijk. Via een prachtige actie van Gert Dogger werd Mark Smelt vrij gespeeld maar hij schoot rakelings langs. Dat was binnen de 5 minuten maar daarna kwam de verrassend aanvallend spelend Nieuwleusen steeds dichter bij het Voorwaarts doel. Zonder echt gevaarlijk te worden speelde de wedstrijd zich een kwartier op de helft van Voorwaarts af. Voorwaarts kreeg na die fase de wedstrijd beter in handen en speelde vanaf dat moment het beste deel van de wedstrijd. Met een aantal uitstekende crosspasses van Rene Nijhof werden de gevaarlijke spitsen Dogger en Basmaci bereikt en Voorwaarts kreeg kansen. In de 20e minuut was het raak. Israel Basmaci speelde zich halverwege de helft van Nieuwleusen onnavolgbaar vrij en zijn voorzet werd goed in geschat door Jordy Niks.

Waar iedereen van Nieuwleusen te laat naar voren stapte verscheen Jordy vlak voor de keeper en kopte net voor de handen van de doelman de bal binnen. De 1 – 0 was zichtbaar een goed gevoel voor de thuisclub die daarna nog enkele goede kansen kreeg. Gert Dogger, Wout Roelofs en Jordy Niks hadden last van een hobbeltje in het veld waardoor de kans niet kon worden benut. De laatste fase van de eerste helft was rommelig en kwamen er geen kansen meer voor beide teams.
Na de thee was het spelbeeld niet beter. Er waren veel blessures aan beide kanten waardoor er veel tijd werd stilgestaan. Het tempo was veel te laag en Voorwaarts probeerde rustig de 1 – 0 vast te houden. Nieuwleusen kreeg toch kansen. In de 70e minuut werd een voorzet van links rakelings naast gekopt. Nieuwleusen rook de gelijkmaker maar echt gevaarlijk werden de gasten niet meer. Voorwaarts counterde gevaarlijk. Via Mark Smelt, de motor op het middenveld, werden Gert Dogger en Israel Basmaci een paar keer goed de diepte in gestuurd maar de grensrechter van Nieuwleusen had door dat scheidsrechter de wedstrijd op grote afstand volgde en vlagde een paar keer onterecht voor buitenspel. De ingevallen Bram Visser kreeg direct een kans maar kreeg de bal niet goed mee. Het bleef lang 1 – 0. Tot in de 85e minuut Israel zich vrij speelde en vrij voor de keeper kwam te staan. Zijn schot werd echter gered door de doelman maar de rebound kwam voor de voeten van Gert Dogger die keihard via een verdediger in het dak van het doel verdween. Nieuwleusen raakte daarna nog een keer de lat maar de wedstrijd was gelopen en Voorwaarts had eindelijk weer eens, sinds 1 februari, thuis gewonnen.
Voorwaarts is door dit resultaat nog steeds in de race om de nacompetitie. De komende 2 weken staan er voor Voorwaarts maar ook voor de andere topteams in deze klasse zware en onderlinge wedstrijden op het programma. De mannen van trainer Marcel Borkent zijn er op gebrand om de buit binnen te halen.