Voorwaarts wederom op schot en laat SVVN kansloos

0
896

voosvvn.jpgNa de overwinning van SVVN op DES vorige week was Voorwaarts dat zelf ruim van Lemele won de nieuwe koploper. SVVN kwam dus met een goed gevoel op bezoek in Westerhaar. Trainers Beverdam en Legebeke hebben een nagenoeg fitte selectie, alleen Wout Roelofs ontbrak nog vanwege zijn polsblessure.
Om precies half 3 wilde de scheidsrechter fluiten voor de aanvang echter zijn klokje werkte niet mee, gelukkig kwam Mark Smit uitleg geven hoe zijn uurwerk werkte. De wedstrijd begon wat rommelig van beide kanten. Het was het even aftasten en veel onnodig balverlies was het gevolg. De eerste doelpoging kwam van SVVN. Een afstandsschot kon nog net door doelman Stuifzandt tot corner worden verwerkt. Daarna kwam Voorwaarts beter in de wedstrijd en drong geleidelijk aan SVVN terug op eigen helft. In de 10de minuut werd Jordy Harms diep gestuurd door Bernd Bove. Het schot kon door de keeper van SVVN nog maar net tot een corner worden verwerkt. De hoekschop werd kort genomen en de voorzet werd netjes door Jordy Niks in de verre hoek verwerkt en Voorwaarts had zijn eerste doelpunt alweer te pakken. Nog geen minuut later kreeg Voorwaarts een vrije trap rechts op het middenveld. De strakke voorzet van Alwin Postma werd door Jordy Harms met het hoofd verlengd en belandde over de keeper van SVVN opnieuw in het net, Voorwaarts leidde na 12 minuten alweer met 2-0.

SVVN was hierdoor even de weg kwijt en Voorwaarts dicteerde de wedstrijd op alle fronten. Voorwaarts bleef aanvallen en in de 27e minuut was het weer raak. Een snelle aanval waarbij Gert Dogger slim de buitenspelval wist te ontlopen werd opgezet en hij kon oog in oog met de keeper eenvoudig de meegelopen Lars Bove bereiken die van dichtbij de bal kon intikken. SVVN probeerde nog wel terug te komen in de wedstrijd maar de thuisploeg was geconcentreerd en gaf weinig weg. Voorwaarts daarentegen bleef gevaarlijk met snelle aanvallen en goed veldspel. In de 38e minuut stuurde Gert Dogger Bernd Bove diep die met een mooie schuiver de 4-0 aantekende. Hiermee leek ook de ruststand bereikt maar SVVN kreeg in de 45e minuut nog een vrije trap op randje 16. De spits van SVVN schoot de bal snoeihard met een mooie draai onhoudbaar in de rechter bovenhoek waardoor de ruststand op 4-1 werd bepaald.
Na de thee wist SVVN zich te herpakken en de Nijverdallers wisten snel gevaarlijk te worden. De linksbuiten van de bezoekers werd diep gestuurd en sneed Alwin Postma handig de pas af. Een licht contact net binnen de 16 meter resulteerde in een penalty en die werd ook onhoudbaar verzilverd. Het leek een andere 2e helft te worden, in die fase was SVVN even de betere ploeg maar al snel stelden de oranjehemden orde op zaken. Alwin Postma stuurde met een diepe bal Jordy Harms diep die veel sneller was dan zijn 2 tegenstanders. Met een verre lob verschalkte hij de doelman van SVVN en de wedstrijd was op slot. SVVN probeerde nog wel maar kwam veel te kort om dit Voorwaarts lastig te maken. De thuisploeg bleef op jacht naar een grotere uitslag en die kwam er ook. Trainer Beverdam haalde in de 70ste minuut Gert Dogger van het veld en werd vervangen door Roy de Lange. Dat Roy in vorm is liet hij meteen zien. Een mooie aanval tussen hem en Bernd Bove werd door Jordy Harms beloond. De voorzet van Roy werd vanuit een moeilijke hoek in het doel gekopt. De licht geblesseerde Bjorn Derks werd in de81ste minuut nog vervangen door Michel Lensen die de trainer nog even liet zien dat hij geweldig kan voetballen door een fantastische goal te maken. Hij zag vanaf ruim 40 meter de keeper verkeerd voor zijn doel staan en met een geweldige streep schoot hij de bal snoeihard in de vrijgelaten hoek. SVVN was het spoor bijster en Voorwaarts bleef maar door gaan. Jordy Harms had zijn vierde van de middag op de schoen na een mooie voorzet van Roy de Lange maar van dichtbij tikte hij de bal over het doel. Toch werd de 8-2 nog gemaakt. Jordy Niks stuurde Rutger Slot diep die zijn eerste schot op doel direct omzette in een doelpunt. De goed leidende scheidsrechter vond de 10 doelpunten genoeg deze middag en floot voor het einde van de wedstrijd. De thuisploeg heeft na 5 wedstrijden 24 doelpunten gemaakt, een gemiddelde van bijna 5!! Volgende week moet Voorwaarts naar Nijverdal waar DES wacht. Een lastige tegenstander maar in deze vorm gaan de Westerhaarders met vol vertrouwen naar de roodzwarten uit Nijverdal.
Opstelling Voorwaarts: Stuifzandt, Postma, Wessels, Meier, Derks (78. Lensen), Niks, B. Bove, Slot, L. Bove, Dogger (70. De Lange) en Harms