Voorwaarts walst over SC Lutten heen.

0
663

vvvoorwaartslogo_171Voorwaarts – SC Lutten 8-0 (3-0)

Het vlaggeschip van de Westerhaarse voetbalvereniging Voorwaarts moest op zaterdag 23 februari thuis aantreden tegen SC Lutten. Om bijna tien over half drie werd er afgefloten door de scheidsrechter. Voorwaarts begon goed aan de wedstrijden, moet goed veldspel werden de Luttenaren onder druk gezet. In de 11de minuut was het Gert Dogger die een mooie kans kreeg uit een voorzet van Theo Mulder maar hij mistte net. Twee minuten later leverde Gerran Protzman een mooie pass af op Theo Mulder en de Voorwaarts spits tikte de bal bekeken onder de doelman door en bracht Voorwaarts op een 1-0 voorsprong. Enkele minuten later, in de 17de minuut om precies te zijn, was het wederom Gerran Protzman die een mede speler in scoringspositie brengt. Deze keer was het Gert Dogger die kon profiteren van een goede pass van de Benjamin van het team. Gert kreeg de bal afgemeten op het hoofd en kon zodoende de 2-0 binnen koppen. Voorwaarts bleef goed combineren en had verreweg het meeste balbezit. Na ruim een half uur spelen kreeg Theo Mulder de bal aangespeeld, hij slalomde door de Luttense verdediging en schoot tegendraads met links de 3-0 binnen. Deze stand zou tot de rust op het scorebord blijven staan.

Direct na de thee schudde SC Lutten, Voorwaarts wakker. Voorwaarts doelman Dinand Stuifzandt zag in de 46ste minuut een Luttense kopbal op de paal gaan. Dit was wel een teken voor de Westerhaarders dat ze bij de les moesten blijven en niet achterover konden gaan leunen. Na dit “incidentje” pakte Voorwaarts de draad van de eerste helft weer op en kreeg al snel in de persoon van Gerran Protzman en Gert Dogger goede kansen. Maar het was Theo Mulder die in de 54ste minuut de 4-0 binnen tikte, uit een voorzet van Gert Dogger. Ondanks de 4-0 voorsprong houdt Voorwaarts de druk op de ketel en laat de ploeg zien een goede uitslag neer te willen zetten. Na een schitterende combinatie door het hart van de verdediging kreeg Gert Dogger tot twee keer toe een goede kans, maar hij zag zijn laatste inzet via de paal tot achterbal gedegradeerd worden. In de 60ste minuut is het wederom Theo Mulder die scoort (5-0) en hiermee laat zien vandaag vlijmscherp te zijn. Vijf minuten later wordt Voorwaarts routinier, Jan Mulder vervangen door Hendrik Jan Mensink. Nauwelijks een minuut later kwam Voorwaarts op een 6-0 voorsprong door een schitterend doelpunt van Gert Dogger. Hij schoot namelijk een vrije trap met een prachtige curve via binnenkant paal in het Luttense doel. In de resterende speltijd kreeg Voorwaarts nog diverse mooie kansen doordat de koppies bij Lutten naar beneden gingen. Een kwartier voor tijd scoorde Gerran Protzman en zes minuten voor het eindsignaal was het Theo Mulder die zijn vijfde doelpunt van de middag binnen schoot!

Het klasse verschil in deze wedstrijd was duidelijk merkbaar en voor Voorwaarts was er vanmiddag dan ook geen vuiltje aan de lucht. Met goed veldspel en combinatievoetbal liepen de Westerhaarders dus uit naar 8-0. Deze uitslag zal veel vertrouwen voor de moeilijke thuiswedstrijd volgende week tegen Hardenberg `85. In de eerste competitiehelft werd als enigste van deze ploeg verloren. Het zal de Westerhaarders volgende week dan ook veel aangelegen zijn om zich te revancheren op het geleden verlies in de uitwedstrijd. De aanvang van de wedstrijd van volgende week is 14:30 uur.