Voorwaarts walst over Achilles Enschede heen en wint 3e periode

0
890

vooach.jpgDe laatste officiële competitie wedstrijd van het seizoen 2015-2016, Voor Voorwaarts staat er nog wat op het spel om zeker te zijn van nacompetitie en het halen van de doelstelling. Een top 5 notering en nacompetitie was dat immers. Achilles speelde nergens meer voor behalve voor de eer want was ondanks de winst van vorige week al gedegradeerd en moet volgend jaar weer in de 4de klasse voetballen.
Trainers Beverdam en Legebeke konden over alle spelers beschikken en dan moet je keuzes maken. Hiervan werd Mark Smelt deze keer het slachtoffer want hij moest zijn plek van vorige week afstaan aan Jordy Niks. Een aanvallende opstelling zullen we maar zeggen want beide spelers doen niets voor elkaar onder.
Over de wedstrijd kunnen we kort zijn. Voorwaarts werd wakker geschud in de eerste minuut want het was Achilles die de score opende en dat was ook meteen zo ongeveer het laatste wat we onze gasten uit Enschede hebben gezien vanmiddag. Voorwaarts pakte het vanaf de 2de minuut op en was heer en meester op het hele veld en een doelpunt hing in de lucht. In de 13de minuut passeerde Bernd Bove zijn directe tegenstander en scoorde Jordy Harms fraai met zijn hoofd. Daarna was het helemaal gebeurd met Achilles. Er werd constant druk gezet door Voorwaarts dat goed en snel spel liet zien en de tegenstander niet de kans gaf ook maar iets te doen. In de 23 minuut werd het 2-1 nu was het Jordy Niks die een strakke voorzet van Lars Bove na een goede combinatie met Wout Roelofs die net door Gert Dogger werd gemist binnen kon glijden. Weer een paar minuten later kon Bernd Bove geheel vrij de 3-1 aantekenden. Het slot akkoord voor de thee was er een van Jordy Harms die de 4-1 maakte, kortom de wedstrijd was gespeeld.

Maar zoals het moet is er ook nog een 2de helft en meteen was het weer raak. In de 47ste minuut maakte Jordy Niks zijn 2de van de middag en de 5-1 was een feit. Een paar minuten later was het alweer raak en kon de 6-1 op het scorebord. Jordy Harms scoorde zijn 3e van de middag. De supporters vereniging had wat knal vuurwerk meegenomen en ze raakten op deze manier wel snel door de voorraad heen. Na wat informatie begrepen dat het 14-1 kon worden voor wat betreft het vuurwerk, maar zover zou het niet komen. In de 68ste minuut waren het de beide Jordy’s die vrij voor de keeper kwamen en uiteindelijk was het Jordy Harms die scoorde en zijn 4e maakte. In de 80ste minuut knalde aanvoerder Rene Nijhof nog een bal in het net en hiermee werd het 8-1 wat tevens de eindstand was.
De nacompetitie is gehaald in een raar seizoen met een reeks van verlies partijen net voor de winterstop maar na de winter een goed voetballend team die weinig heeft laten liggen en terecht de nacompetitie in kan. Aanstaande zaterdag speelt Voorwaarts uit bij OZC in Ommen. Zij speelden dit jaar en de andere 3de klasse en is een geduchte tegenstander. Door een aantal sponsoren was er live muziek geregeld en een grote grill waaraan 2 grote hammen werden gebraden. Zanger Jan Warringa zweepte de stemming in de goed gevulde kantine goed op en na het feestje kan het team zich focussen op de nacompetitie.