Voorwaarts verslaat koploper de CJV-ers in eigen huis

0
758

logo-vv-voorwaarts-125.jpgOp zaterdag 15 oktober moest Voorwaarts thuis aantreden tegen koploper de CJV-ers, die al hun wedstrijden met de volle winst hebben afgerond. Scheidsrechter van Koolwijk fluit om iets over half drie, onder prima weersomstandigheden af voor de wedstrijd. Iets daarvoor had pupil van de week Bart Wiersma zijn dribbel vanaf de middenstip met goed gevolg afgerond door de bal binnen de palen te schieten.

Voorwaarts begint sterk aan de wedstrijd. Al in de 4de minuut is het Gerran Protzman die lijkt te scoren vanuit de rebound, maar doelman Ugur Ozdemir verricht een prima redding en behoed hiermee zijn ploeg voor een vroege achterstand. Vlak daarna is het Jordy Harms die goed wegdraait en de bal vanaf links voorzet, de inzet gaat rakelings naast. De CJV-ers staan niet voor niets bovenaan want aan alles is te zien dat de gasten een goed elftal hebben en willen voetballen. Ook zij creëren mogelijkheden/kansen maar weten het doel nog niet te vinden.

In de 21′ minuut komt Voorwaarts op een 1-0 voorsprong door en doelpunt van Jordy Harms. En amper aan een minuut later is het Gert Dogger die de 2-0 binnen stift, na een goede steekpass van Jordy Harms. Voorwaarts maakt een sterke fase mee want een paar minuten later lijkt het wel prijsschieten, tot 2x toe brengt het aluminium redding en voorkomt een nog grotere achterstand voor de CJV-ers. Het spel blijft een heen weer gaan maar in de 31′ komt de 3-0 op het scorebord. Nu is het Israël Basmaci die door Gert Dogger in de gelegenheid wordt gesteld de bal binnen te schieten. En net zo snel na het eerste doelpunt, komt het volgende doelpunt want in de 33′ is het de opkomende Rene Nijhof die de 4-0 binnen schiet vanaf een meter of 18. Wie had kunnen denken dat het na ruim een half uur voetballen 4-0 zou staan in het voordeel van Voorwaarts, maar deze tussenstand stond toch daadwerkelijk op het scorebord. De CJV-ers gaven zich nog niet gewonnen en bleven goed voetballen, maar zouden in de eerste helft niet scoren waardoor de ruststand dus 4-0 werd.

Na de thee zetten de CJV-ers onmiddellijk druk op de Voorwaarts verdediging. Maar de Voorwaarts houden het hoofd koel en blijven voetballen. Zei het wel op een andere manier als in de eerste helft, er was gekozen voor een wat behoudende speelstijl en het accent lag nu meer op de counter.
De CJV-ers voerden de druk nog meer op, maar konden nog niet echt gevaarlijk worden. De eerste grote mogelijkheid in de tweede helft is voor Voorwaarts. Hiermee laten ze zien dat de Deventer verdediging op haar hoede moet blijven. De Voorwaarts verdediging en doelman houden nog steeds goed stand. In de 59′ minuut is het Jordy Harms die alleen op de Deventer doelman af wil gaan, maar Tigran Gabrelian voorkomt dit, door hem vast te houden en naar beneden te trekken. Scheidsrechter van Koolwijk zag zich hierdoor genoodzaakt om de rode kaart te geven, waardoor de CJV-ers met tien man door moesten. Ondanks dat de CJV 10 man hebben blijven ze druk zetten, maar met name Voorwaarts doelman Dinant Stuifzandt was op z’n hoede en verricht een aantal goede reddingen. In de 68′ lijkt Voorwaarts de eerste tegen treffer te moeten incasseren maar gelukkig wordt de bal na goed terug leggen, hoog over geschoten. Maar in 71′ valt de 4-1 dan toch. De bal wordt namelijk door Coskun Karademir in het Voorwaarts doel gewerkt. Voorwaarts blijft ook gevaarlijk, met name in de persoon van Jordy Harms. In de 77′ wil hij vlak voor het doel de bal afgegeven op Gerran Protzman, maar deze pass wordt helaas onderschept. Vier minuten later is het dezelfde Jordy Harms die goed tegendraads in kopt maar hij ziet zijn bal gepakt worden door de doelman. De klok begint meer in het voordeel van Voorwaarts te werken. In de 83′ worden de drie punten definitief veilig gesteld door Israel Basmaci die na een blunder in de Deventer verdediging van dichtbij de 5-1 kan binnen schieten. Voorwaarts kan de wedstrijd rustig uitspelen. Het geloof bij CJV-ers lijkt nu ook definitief verdwenen te zijn. Deze fase wordt door de Voorwaarts trainer, Ronald Dams dan ook gebruikt om te gaan wissel. Zo krijgen de talenten Roy de Lange, Robin Jasper en Rik Teunis nog enkele speelminuten in het eerste team. Na een beetje blessure tijd wordt het eindsignaal geblazen en kan Voorwaarts terug zien op een goede wedstrijd, waarin toch wel onverwacht met deze ruime cijfers van de koploper gewonnen werd.

Volgende week zaterdag wordt er door Voorwaarts niet gevoetbald. De bekerwedstrijd uit tegen ASV ’57 is namelijk i.v.m. competitieverplichtingen van ASV ’57 verschoven naar dinsdag 25 oktober, 19:30 uur.

Opstelling v.v. Voorwaarts: Dinant Stuifzandt, Rutger Slot, Bjorn Wessels, Rene Nijhof, Michel Lensen (78′ Roy de Lange), Patrick Webbink, Theo Mulder, Israel Basmaci, Gert Dogger (88′ Rik Teunis), Gerran Protzman en Jordy Harms (88′ Robbin Jasper).