1
717

dsc4340.jpgNa de overtuigende zege op kunstgras tegen DES, kon er er weer gespeeld worden op veld 1.
Maar het team haalde bij lange na niet het niveau van vorige week.
Waar het aan lag, zal altijd wel een vraag blijven. Het veld?…. De tegenstander? Een matig fluitende scheidsrechter?..
Laten we het maar op de tegenstander houden. En moeilijk te bespelen team met snelle en handige aanvallers. Vooral in de 1e helft had Voorwaarts daar erg veel moeite mee. Het werd overigens een wedstrijd met weinig hoogtepunten. In de 7e minuut schoot Bernd Bove na een goede aanval naast. Maar daarna nam Zelos het initiatief. In de 10e minuut spatte een bal op de lat uiteen, de daarop volgende kopbal werd zeer fraai door Dinand tot corner verwerkt. In de 20e minuut het eerste echte wapenfeit van Voorwaarts. Een fraaie kopbal van Jordy Harms werd gekeerd door de uitstekende doelman. Tot de 37e minuut bleef het rustig, toen moest Dinand capituleren. In 1e instantie redde hij fantastisch, maar de rebound van Niels Schouten werd hem teveel : 0-1. Wout Roelofs schoot in vrije positie naast, maar dat was het wel betreft de 1e helft.

Meteen na rust kreeg Jordy Niks geel na een overtreding, een beetje overdreven, maar wel 1 met gevolgen. Even later testte Jordy Harms de lat. Maar daarna kwam hét moment van de wedstrijd. Er werd een pittige overtreding op Jordy Niks begaan, Jordy ging met een luide schreeuw naar het gras. Na de blessurebehandeling kreeg hij als dank het 2e geel voor zijn neus getoverd. De verklaring van de scheidsrechter : Jordy had wel erg luid geschreeuwd en had boos naar hem gekeken… In deze wedstrijd keken er wel meer boos, maar die mochten allemaal blijven staan.
Met 11 was het al moeilijk, laat staan met 10. Voorwaarts probeerde het wel, maar echte kansen kwamen er niet. René Nijhof en Gert Dogger werden nog wel gebracht, maar ook dit zette weinig zoden aan de dijk. De wedstrijd ging als een nachtkaars uit. Er kwam nog 1 moment van het vermelden waard. In de 88e min kon Haiko Scheffer ongehinderd door de Voorwaarts verdediging wandelen en beheerst binnenschuiven : 0-2.
Laten we de hand ook in eigen boezem steken. Indien er een scheidsrechter komt die veel fluit voor praten en aanmerkingen, moet je de mond dicht houden, hoe moeilijk dit vaak ook is.
Een goede reeks werd zodoende wreed en onverwachts afgebroken. Volgende week mag het team de draad weer oppakken tegen RKSV. Aanvang 14:30 uur in Rijssen.
Opstelling : Stuifzandt; Wessels, Slot, Meier en Schoemaker(60 Nijhof); Smelt, Bernd en Lars Bove, Roelofs (60.Dogger); Harms en Niks.