Voorwaarts verliest van effectief SP Denekamp

0
703

logo_vv_voorwaarts_125Met de heenwedstrijd nog in gedachte trad Voorwaarts aan tegen het op de vierde plaats staande SP Denekamp. In Denekamp werd in blessuretijd een 2-0 achterstand omgebogen tot 2-2. Voorwaarts begon de wedstrijd voortvarend wat in de 3e minuut al een afstandsschot van Rutger Slot opleverde. Dennis Rademaker wist het doel echter schoon te houden. Na zes minuten kwam Denekamp er voor de eerste keer serieus uit waarbij Ton Tijhuis met een sliding de bal voor de voeten van de aanvaller probeerde weg te halen. De actie werd door scheidsrechter Floors uit Neede als een overtreding beoordeeld en de toegekende strafschop werd door Maiko Rademaker keurig binnen geschoten. De 0-1 was een domper voor Voorwaarts wat niet betekende dat de mannen de koppies lieten hangen. Zonder dat er sprake was van hoogstaand voetbal kreeg Voorwaarts toch nog enkele kleine mogelijkheden. Ton Tijhuis was het dichts bij de gelijkmaker maar zijn inzet ging net naast.

De tweede helft was het weer SP Denekamp dat toesloeg. Een mooie dieptepass van Jeroen Timmerman op Maiko Rademaker was voor de kleine spits genoeg o de bal beheerst langs Dinand Stuifzandt te schieten. De 0-2 was voor Voorwaarts een teken om nog fanatieker de aanval te zoeken. Doelpunten leverde dit echter niet op en daar waar één ploeg aanvalt is de counter van de tegenstander vaak zeer gevaarlijk. Toch kon Voorwaarts een grotere achterstand voorkomen. In de 66e minuut bracht trainer Tonnie van Veen drie verse krachten in het veld. Bjorn Wessels, Roy de Lange en Robbin Jasper vervingen Jordi Smit, Gerran Protzman en Rick Bove. In de70e minuut was een uitval van SP Denekamp weer succesvol, deze keer was het Mark Zanderink die Dinand Stuifzandt kansloos liet en de 0-3 liet aantekenen. Het laatste kwartier zocht Voorwaarts massaal de aanval en dit resulteerde in diverse mogelijkheden voor o.a. Theo Mulder, Gert Dogger en Roy de Lange. De bal wilde er echter niet in omdat Dennis Rademaker met alle macht zijn doel schoon wist te houden. Al met al een terechte overwinning voor SP Denekamp.

Opstelling Voorwaarts: Rick Bove (66e Bjorn Wessels), Theo Mulder, Thom van de Woning, Ton Tijhuis, Rutger Slot, Gerran Protzman (66e Robbin Jasper), Wout Roelofs, Israël Basmaci, Gert Dogger, Jordi Smit (66e Roy de Lange)