Voorwaarts verliest van DES

0
627

logo_vv_voorwaarts_125De wedstrijd was nog maar net begonnen of Voorwaarts keek al tegen een 1-0 achterstand aan. In de 6de minuut werd namelijk een DES aanval via de rechterflank bij de tweede paal binnengekopt. Enkele minuten later is het Gert Dogger die vergeet de bal af te geven aan een teamgenoot een zodoende een goede kans onbenut laat. Kort daarop speelt de Voorwaarts aanvaller zichzelf wel goed vrij maar zijn schot gaat rakelings naast. De ploeg van Tonnie van Veen lijkt zich weer te hebben gevonden. Maar in de 19de minuut is het wederom DES dat scoort. Dit maal een aanval over links die wederom bij de tweede paal binnen word gewerkt (2-0). Wederom gaan de Westerhaarders niet bij de pakken neer zitten en proberen DES onder druk te zetten. Vier minuten later is het Rutger Slot die vanuit een scrimmage voor het DES doel de 2-1 binnen schiet. In de resterende speeltijd lijkt het spel meer naar zich toe te trekken en de gelijkmaker lijkt slechts een kwestie van tijd. Na een half uur spelen is het Gerran Protzman die een dot van een kans krijgt. Maar hij schiet van 6 meter afstand over en zodoende wordt de ruststand 2-1.

Na de thee komt Voorwaarts met goede bedoelingen uit de kleedkamer en reeds in de 49ste minuut krijgt Israël Basmaci een goede kans maar hij laat deze onbenut. De Voorwaarts spelers willen te graag en vergeten hun taak uit te voeren en kunnen zodoende de bal niet in de ploeg houden. Te veel en te vaak wordt de lange bal gehanteerd. Hierdoor krijgt de wedstrijd een open karakter en het spel golft op en neer. DES krijgt de beste kansen, maar zij verzuimen de wedstrijd op slot te gooien. Voorwaarts blijft zodoende hoop houden op meer, maar dat mocht niet zo zijn. In de 88ste minuut is Theo Mulder het dichtst bij een doelpunt, maar ook hij wil te graag en schiet hierdoor ruim over. De ruststand wordt de eindstand en leidt Voorwaarts onnodig puntverlies in Nijverdal. Door deze nederlaag zakken de Westerhaarders een plaats in de tussenstand.

Volgende week zaterdag speelt Voorwaarts de topper tegen koploper DZSV uit Dinxperlo. De aanvang van deze wedstrijd is zoals gebruikelijk 14:30 uur.