Voorwaarts verliest onverdiend in blessuretijd

0
1263

voospa.jpgNa de kansloze nederlaag tegen Den Ham wachtte vandaag weer een zware tegenstander. Sparta Enschede is na een begin met 4 gelijkspelen en 2 nederlagen aan een opmars begonnen. O.a. IJVV en De Esch werden getrakteerd op een forse nederlaag. En dan ga je er niet vanuit dat Voorwaarts de bovenliggende partij is. Maar in grote fases van de wedstrijd was dit toch echt zo. Na een aftastend 1e kwartier, had Voorwaarts in de gaten dat ze niet bang hoefden te zijn voor deze tegenstander. Jordy Harms zag een kopbal net onder de lat weggehaald worden . Gert Dogger schoot in de 20e min bijzonder fraai richting bovenhoek. Maar de uitstekende doelman Klaver tikte al even fraai de bal tot corner. De beste kans was voor Lars Bove. Hij kwam op een meter of 10 vrij voor de keeper. Maar een te gehaaste aanname pakte verkeerd uit en de verdediging kon daardoor nog net een doelpunt voorkomen. Na rust was er in het eerste deel niets aan de hand, Voorwaarts kon de wedstrijd gemakkelijk controleren, doelman Stuifzandt kreeg maar weinig te doen. Ook de echt grote kansen voor Voorwaarts bleven uit.

Introductie scheiding

Vaak werd de beslissende pass te gehaast en daardoor onnauwkeurig gegeven. Voorwaarts stak veel energie in de wedstrijd en dat brak het team de laatste 20 minuten op. De beste speler van Sparta , Danny Reinders, gaf een paar goede voorzetten, die vooral aan Ronald te Morsche niet waren besteed. Bij 1 inzet kon Stuifzandt zijn klasse tonen. Er werd steeds angstiger naar de klok gekeken. Immers tegen SVI ging het ook in de blessuretijd mis. En helaas ook nu. In de 91e minuut kwam er weer eens een scherpe voorzet van de linker van Reinders. Dit maal wel op waarde geschat door spits Dewi Perik. Met de borst liep hij de bal keurig in het hoekje : 0-1. Er kwamen nog 4 minuten bij. Voorwaarts perste er tevergeefs een slotoffensief uit. De beste kans was voor Tom Meier, maar zijn inzet was te zacht. En zo blijkt maar weer, indien je onderaan staat, zit het vaak niet mee. Positief was dat het team met veel meer vertrouwen speelde dan de laatste wedstrijden. Volgende week wacht de uitwedstrijd bij Enter Vooruit.
Opstelling : Stuifzandt; de Lange, Wessels, Meier en Derks; Sickman (70 Postma) Slot, Bove en Roelofs; Dogger(80 Ekkel) en Harms.
Geblesseerd : Niks, ter Braak en Visser.