Voorwaarts verliest na 18 strafschoppen en degradeert naar 3e klasse

0
2566

Om kwart over 2 werd voorzitter Gerhard Aalderink naar voren geroepen. Uit het niets kwamen , tot zijn grote verbazing, burgemeester van de Kolk, wethouder van Abbema , familie en vrienden tevoorschijn.  Gerhard werd blij verrast, hij werd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau benoemd.

Daarna kon het sportieve deel beginnen, de 1e wedstrijd in de nacompetitie tegen Juliana ’32 kon beginnen.  Na een aftastend begin opende Voorwaarts in de 14e min de score. Björn Wessels veroverde de bal op het middenveld en stuurde Jordy Harms weg. Hij omspeelde de ver uit zijn gekomen doelman en scoorde resoluut : 1-0.  De rest van de 1e helft speelde zich veelal op het middenveld af. Het verschil tussen 2e en 3e klasse was niet zichtbaar.  Toen vrijwel iedereen al op weg was voor een kopje koffie of een biertje, viel uit het niets toch nog de gelijkmaker. Wout Roelofs verslikte zich in een eenvoudige situatie, spits Dick Zengerink werd diep gestuurd, zijn zeker niet onhoudbare schuiver was te machtig voor Dinand : 1-1.

Ook de 2e helft was van een zeer matig niveau. Tot de slotfase gebeurde er vrijwel niets wezenlijks voor beide doelen. Invaller Bram Visser was er nog het dichtst bij, zijn venijnige schot werd knap tot hoekschop verwerkt. In de slotfase werd het nog even hectisch, de gemoederen werden gesust, maar gescoord werd er niet meer. Ook de verlenging leverde voor beide teams niets op. Strafschoppen moesten de beslissing brengen.  De eerste 17! werden keurig benut. Roy de Lange werd de schlemiel. Doelman van Dalen keerde zijn harde inzet.  De degradatie naar de 3e klasse was een feit. Juliana ’32 gaat het in de 2e ronde opnemen tegen Hattem.

Opstelling : Stuifzandt; de Lange, Wessels, Meier, Roelofs; Sickman (35 van Nuil), Slot, Bove en ter Braak (95 Thijssen) ; Harms en Dogger(63 Visser).

Het was (voorlopig?) het laatste optreden van Tom Meier en Jordy Harms. Tom Meier gaat zijn geluk zoeken in de buurt van zijn woonplaats Rijssen. Jordy Harms heeft zich aangemeld bij buurman Vr. Boys. Ook stopt Alwin Postma bij Voorwaarts, hij kwam de laatste wedstrijden niet meer in actie. Wij bedanken hen voor hun inzet en wensen hen veel succes en plezier bij hun nieuwe club.