Voorwaarts verliest met drie keepers

0
670

art_large_321172_357Wat begon als een prachtige, zonnige zaterdagmiddag kreeg uiteindelijk een bizar en koud einde. Na een paar weken van afgelastingen stond voor Voorwaarts de uitwedstrijd tegen Gramsbergen op het programma.
Gramsbergen dat al weken de rode lantaarn draagt was er alles aan gelegen om de negatieve spiraal te doorbreken. Ze begonnen uiterst fel aan de wedstrijd en Voorwaarts liet zich hierdoor behoorlijk in de verdediging drukken.
Na ongeveer 10 minuten werd Michel Smit dermate onreglementair gehinderd dat Gramsbergen zo door kon lopen naar het doel van Dinand Stuifzandt. Maarten Tromp was het die uiteindelijk de trekker overhaalde en de 1-0 liet aantekenen.
De verontwaardiging bij de Voorwaarts spelers was groot maar de scheidsrechter hield voet bij stuk. Na ruim een half uur spelen kreeg Voorwaarts wat meer grip op Gramsbergen. Er werden enkele fraaie aanvallen opgezet. Tot echte kansen leidde dit niet en de rust kwam dan ook met nog steeds de 1-0 op het scorebord.
In de rust wisselde trainer Tonnie van Veen één keer. Tom Hoppen kwam in het veld voor Michel Lensen. Al vrij snel in de tweede helft werd een corner voor Gramsbergen door de verdediging niet goed beoordeeld en bij de achterste paal was het wederom Michel Tromp die alert reageerde en de 2-0 binnen schoot.
Vrij snel daarna kreeg Voorwaarts een grote kans op de aansluitingstreffer. Israel Basmaci kwam vrij door op rechts, was niet zelfzuchtig, en speelde de bal door op de vrij staande Wout Roelofs. De inzet van Wout werd op de doellijn nog tegengehouden door een verdediger van Gramsbergen.
Vanaf dat moment nam scheidsrechter Scholten uit Wilp het heft in handen en begon aan zijn one-man show. Eerst was het Dinand Stuifzandt, die met een keurige keepers actie de bal voor de voeten van een tegenstander weg tikte. Tot grote woede van Dinand werd zijn actie “beloond” met een rode kaart en een strafschop. Jerry van Kammen kwam als vervanger in het veld en had de ondankbare taak te beginnen met een penalty proberen tegen te houden. Dit lukte dan ook niet, want Maarten Tromp schoot beheerst zijn derde van de middag binnen. Voorwaarts stond met rug tegen de muur en Gramsbergen combineerde er lustig op los. Binnen enkele minuten stond de teller op 5-0. Jerry van Kammen had nog enkele fraaie reddingen maar bij één van de aanvallen nam hij een tegenstander mee in zijn actie. Hoewel volgens velen buiten de zestien gaf de scheidsrechter weer een penalty en kon ook Jerry de kleedkamer opzoeken met rood.
Tom Hoppen mocht voor de tweede keer dit seizoen het keepers shirt aantrekken om het laatste deel van de wedstrijd uit te keepen.
Uiteindelijk werden er nog een aantal doelpunten gescoord. Gert Dogger scoorde twee keer, waarvan één keer schitterend uit een vrije trap. Bij Gramsbergen waren het Wim Klinkien (1x), Jacob Withaar (2x) en Maarten Tromp (5x) die de doelpunten voor hun rekening namen. Voorwaarts keerde huiswaarts met een 8-2 nederlaag. Niemand die dit vooraf had kunnen bedenken. De nederlaag was zonder meer verdiend, maar de manier waarop en de rol daarbij van scheidsrechter Scholten was uiterst bedenkelijk. Uithuilen en opnieuw beginnen is het enige wat rest.
Volgende week mag er eindelijk tegen Den Ham worden gespeeld. Of zou de vorst deze keer de spelbreker worden?