Voorwaarts verliest in Dinxperlo na een teleurstellende wedstrijd

0
1976

Zaterdag 7 april stond voor ons vlaggenschip de verste reis van deze competitie op het programma.
Onder werkelijk prachtige omstandigheden moest er worden afgereisd naar Sportpark ‘t Welink te Dinxperlo.
De laatste onderlinge wedstrijden brachten telkens het nodige spektakel. En de verwachting was dat Voorwaarts na het knappe gelijkspel tegen koploper Den Ham het nodige vertrouwen had geboekt. Niks stond een mooie voetbalmiddag in de weg..

Voor trainer Beverdam was het deze middag weer puzzelen door de vele afwezigen. Door schorsingen ontbraken: Wout Roelofs en Coen Sickman en de  lijst met blessures bestond uit Bjorn Derks, Diede ter Braak, Jordy Niks en werd vooraf nog aangevuld met Gert Dogger. Dit betekende dat er weer een beroep moest worden gedaan op de A Junioren Jordy Wolters en Sander Scherphof (basis debuut).

Om Half 3 blies Scheidsrechter O’Neal voor de eerste keer op zijn fluit. Dzsv dringt vanaf het begin aan en Voorwaarts moet in de achteruit. In minuut 11 resulteert dit in een vrije trap op punt 16, de bal wordt voor geslingerd en Koender mag vogelvrij inkoppen. Een vroege domper voor Voorwaarts.
En waar je mocht verwachten dat er een schepje bovenop werd gedaan gebeurde het tegenovergestelde. Nee het spel in de eerste helft was niet om over naar huis te schrijven. Persoonlijke fouten zorgden er voor dat Voorwaarts de bal geen moment in de ploeg kon houden. En was er al even sprake van een beetje Westerhaarse strijd, dan werd dit gretig en tot vervelens toe afgefloten door de man met zijn fluit. Halverwege de eerste helft lijdt Roy de Lange de 2-0 in door de bal te verspelen, Spits Huisman is op de goede plek en verzilverd de geboden kans. Pas in minuut 34 is het eerste wapenfeit van Westerhaarse kant te noteren. Het schot uit de tweede lijn van Rutger Slot is hard maar mist de gang naar de hoek waardoor de keeper simpel kan plukken.

Met een 2-0 achterstand moet de thee worden opgezocht. Eenmaal uit de kleedkamer wordt Jordy Harms voor het eerst deze middag aan het werk gezet, hij lijkt zijn directe tegenstander te hebben afgeschud en de 1 tegen 1 met de doelman te mogen opzoeken. helaas besluit de achterhoekse vlagger weliswaar discutabel, Jordy geen doorgang te verlenen. 2 minuten later wint Lars Bove een kopduel in de 16, Jordy Harms verlengd deze bal met een halve omhaal op lat. Het westerhaarse offensief blijkt van korte duur, want 10 minuten na rust krijgt Dzsv een makkelijk gegeven vrije trap.
Het schot van Tamboer is hard en laag en wordt door alles en iedereen gemist en belandt zo in de verre hoek. Een minuut later speelt Bjorn Wessels te kort terug op Dinand, Tamboer kan weer oppikken en biedt collega  Simons een niet te missen kans. 4-0 met nog een dik half uur te spelen. Voorwaarts moet de wedstrijd uiteindelijk met 10 man eindigen. Vincent Snippe, net ingevallen gaat weliswaar hard het duel in maar speelt de bal. Tamboer gaat hierop met een hoop kabaal naar het gras en de Dinxperlose aanhang maakt een hoop bombarie richting de leidsman. O’Neal lijkt lang te twijfelen maar laat zich dan toch verleiden tot het geven van rood waar geel meer op zijn plaats was geweest. Totaal onnodig en misplaatst gezien het spelbeeld. Gelukkig voor Voorwaarts loopt de schade niet verder op. En wordt het na 90 minuten uit haar lijden verlost.

Volgende week staat er wederom een lastige uitwedstrijd op het programma: Uit naar het geplaagde Dos Kampen. Het gat naar de veilige plek is door uitslagen op andere velden groter geworden maar zeker nog niet onoverbrugbaar. Een ideale kans om de rug te rechten..

Opstelling: Stuifzand, De Lange, Meier, Scherphof, (75. Snippe) Wolters, Slot, Wessels, Bove, T ter Braak, Visser, Harms