Voorwaarts verliest in blessuretijd van OZC

0
1667

Onder werkelijk prachtige omstandigheden speelde Voorwaarts in Ommen tegen OZC. Iedereen die nog even van het prachtige weer wilde genieten had deze middag gerust een half uur te laat kunnen komen want aan Voorwaarts kant was er weinig aanvallends te zien in die periode.

Met Sander Berghuis in het doel voor de wederom geblesseerde Stuifzandt en zonder Jordy Niks werd er om half 3 afgetrapt. De scheidsrechter van dienst, de heer Visser, was vanaf het begin de meest aanwezige persoon op het veld. Als de man op zijn fluit blies was dat in Westerhaar nog te horen. Zoals gezegd voetbalde Voorwaarts het eerste half uur wel mee maar kon het niet echt gevaarlijk worden. De tegenstander had meer mogelijkheden maar echt grote kansen kraag het ook niet.

Na het eerste half uur kwam Voorwaarts iets meer uit haar schulp en kon Gert Dogger en Mauro Slatius meer in stelling worden gebracht. Mauro kwam vrij aan de rechter kant maar zijn schot werd geblokt door een verdediger. Vlak voor de rust scoorde Voorwaarts uit het niets. Een afgeslagen bal werd goed gecontroleerd door Lars Bove die daarna de bal verwoestend in de rechter bovenhoek schoot. Zo vlak voor rust leek dat een mooie ruststand voor Voorwaarts maar de werkelijkheid werd anders. Een diepe bal, waar OZC veel gebruik van maakte, belande achter de verdediging van Voorwaarts. De rechterspits was op randje van buitenspel sneller dan Wout Roelofs die in de achtervolging moest. In een uiterste poging hem het scoren te beletten duwde hij de tegenstander in de rug en de bal ging op de stip. Aanvoerder Frank Jansen wist deze simpel te benutten, 1-1. Een domper voor de bezoekers zo vlak voor de rust die toch met een voorsprong de kleedkamer op zocht. In 45e minuut rukte Roy de Lange goed op en zijn voorzet werd met de punt van de schoen binnen getikt door Lars Bove. De 2e van de middag voor de middenvelder die wekelijks beter gaat voetballen. Er werd nog wel afgetrapt na het doelpunt maar meteen daarna volgde het felle fluitsignaal voor de rust.

Na de rust begon Voorwaarts goed. Wederom wist Roy de Lange een gevaarlijke voorzet te geven waar Gert Dogger net niet genoeg met de punt van de schoen tegen kon komen. Even daarna werd Mauro Slatius door Michel Lensen prachtig diep gestuurd maar hij faalde van korte afstand en schoot tegen de keeper. In die fase had Voorwaarts meer verdiend en had het moeten scoren om het verschil op 2 doelpunten te zetten. Daarna kwam OZC goed terug en drong het stevig aan. Enkele goede kansen werden door de voortreffelijk keepende Sander Berghuis onschadelijk gemaakt. De goalie van Voorwaarts hield in die fase de bezoekers op voorsprong. In de 60e minuut was hij echter kansloos. De linker aanvaller die de hele wedstrijd de gevaarlijkste man was gaf een prachtige voorzet naar een speler die bij de 2e paal volledig vrij stond. Die haalde de trekker over en schoot de 2-2 binnen. Voorwaarts ging daarna op zoek naar de 3 punten. Bram Visser kwam voor Mauro Slatius en zijn eerste schot ging net voorlangs. Met nog 10 minuten te gaan was er een prachtig schot van Gert Dogger in de linker bovenhoek maar helaas voor hem en Voorwaarts wist de keeper deze bal op schitterende wijze tot corner te verwerken. Ook Michel Lensen probeerde van afstand maar zijn schot was te zwak. Ook OZC kreeg nog een grote kans maar de aanvaller trof opnieuw Sander Berghuis op zijn pad.

Ook in de 2e helft zat het venijn in de laatste fase. In de 87e minuut rukte Roy de Lange opnieuw op vanaf rechts. Hij gaf opnieuw een prima voorzet. In het strafschopgebied waren alleen Gert Dogger en een verdediger. De verdediger probeerde de bal weg te werken maar hij raakte hem niet goed. Hij schrok zichtbaar van de aanstormende Gert Dogger en in een reflex tikte hij de bal met de hand weg zodat Gert zijn voet er niet tegen aan kon zetten. Een duidelijke penalty zou je zeggen. Iedereen had het gezien behalve de man die er over ging. Alle toeschouwers in de buurt van de situatie konden als VAR toeschouwers dit zien maar de enige verklaring die de scheidsrechter zou kunnen geven is dat Gert in zijn gezichtsveld stond, anders zou hij hem 100% zeker op de stip leggen. Gert Kreeg de bal na die situatie nog wel in bezit maar de keeper behoede de thuisploeg voor een achterstand. De wedstrijd leek daardoor op een gelijkspel af te stevenen maar ver in blessuretijd kreeg Voorwaarts de deksel op de neus. Wederom kon de linker spits een voorzet afgeven die door de spits met de punt van de schoen in het doel werd verwerkt. Vrij snel daarna werd er afgefloten waarna de thuisploeg met 3 punten de kleedkamer kon opzoeken. Een sneu verlies voor Voorwaarts dat een gelijspel zeker verdiende. Wel is het duidelijk dat het te veel doelpunten tegen krijgt (11 doelpunten in 4 wedstrijden), daar zal de komende weken aan gewerkt moet worden. Aan de inzet en passie ligt het zeker niet alleen is het wel de tweede achtereenvolgende keer dat het in de laatste fase punten laat liggen. Volgende week komt Hellendoorn op bezoek in Westerhaar, een lastige tegenstander maar de bal zal ook wel eens gunstig voor Voorwaarts gaan vallen.

Opstelling Voorwaarts: Berghuis, de Lange, Wessels, Wolters, Slot, Roelofs, Bove, Lensen (73. Klos), Boertje, Dogger en Slatius (63. Visser).