Voorwaarts verliest eerste competitiewedstrijd van PH

0
1284

Na wekenlange voorbereiding stond afgelopen zaterdag de competitiestart op het programma. PH uit Almelo kwam op bezoek en voor de thuisploeg was dat meteen een zware tegenstander. De ambities van beide ploegen zijn ook duidelijk. Voorwaarts gaat voor handhaving met een nieuwe ploeg waar veel nieuwe jonge spelers zijn ingepast, PH gaat duidelijk voor het kampioenschap.

Beide ploegen begonnen overtuigend aan de wedstrijd en na een aftastend begin was de eerste grote kans voor Voorwaarts. Mauro Slatius werd diep gestuurd en wist handig zijn tegenstander van zich af te schudden. Zijn schot werd echter gekeerd door de uitstekende doelman van de gasten. Daarna was de volgende fase voor PH. De aanvallen over de flanken met snelle buitenstelers waren een ware plaag voor de verdediging van Voorwaarts. Enkele goede reddingen van de ervaren sluitpost van Voorwaarts waren nodig om een achterstand te voorkomen. Voorwaarts herstelde de balans vlak voor de rust en met een brilstand leken beide ploegen de rust in te gaan. In de blessuretijd van de eerste helft sloegen de gasten toch toe. Een afgeslagen kwam in de voeten van een middenvelder die vanaf ruim 30 meter de bal in de verre kruising knalde. Een zware tegenvaller voor de thuisclub die door een zondagsschot met een 0-1 stand de kleedkamer op zocht.

Na de rust begon Voorwaarts voortvarend. Een kwamen kleine kansen maar zoals gezegd was de doelman van de gasten een betrouwbare sluitpost. De wedstrijd bleef in evenwicht alhoewel de gasten geslepener waren. Voorwaarts bleef met 5 man achterop spelen waardoor het zo belangrijke middenveld niet in handen werd gekregen. Als je achter staat moet je scoren maar de kansen waren zeer schaars. Toch kreeg Voorwaarts een hele grote kans op de gelijkmaker. In de 80e minuut brak Voorwaarts door over rechts. De voorzet ging net over de verdediger van de gasten en kwam in de voeten van Lars Bove. Enorm verrast door de misser van de verdediging van PH schoot Lars de bal tussen een aantal verdedigers op krap aan een meter voor het doel voorlangs. Dat de bal er niet in ging was een mirakel en weer een tegenslag voor de thuisploeg. Temeer omdat in de aanval die volgde de bal niet goed werd verwerkt en de rebound hard tussen de touwen van de thuisploeg werd geschoten. In plaats van de 1-1 te kunnen aantekenen was het 0-2. Trainer Nijzink probeerde nog met een aantal wissels iets te forceren maar er bleven te veel spelers achter de bal en kon er geen gevaar worden gesticht in het vijandelijk strafschopgebied. PH bleef vrij eenvoudig overeind en sloeg ver in blessuretijd nogmaals toe. Een voorzet vanaf rechts werd door de boomlange spits keihard ingekopt waarmee de eindstand op 0-3 kwam.

Een slechte start qua punten voor Voorwaarts maar PH lijkt in deze klasse mee te gaan doen voor de titel. Voorwaarts gaf goed partij al creĆ«ert het met deze speelstijl weinig kansen. Het vertrouwen van deze relatief nieuwe ploeg zal de komende week moeten groeien. Volgende week wacht een uitwedstrijd in Nijverdal bij SVVN.

Opstelling Voorwaarts: Stuifzandt, De Lange, Wolters, Slot, Wessels, Niks, Bove, Klos (82. Van Nuil), Lensen, Slatius (56, Visser) en Dogger